U pulskoj kasi rupa od 4,4 milijuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U izvještaju o izvršenju proracuna Grada Pule u prvih šest mjeseci ove godine, kojeg gradonacelnik Boris Miletic mora podnijeti gradskim vijecnicima, razvidan je manjak od 4,4 milijuna kuna, što, po rijecima gradonacelnika, navodi na nužni rebalans proracuna.

- Pripreme za rebalans su vec u poodmakloj fazi. Moramo konstatirati da se recesija ocituje u svim segmentima, a pogotovo u manjim prihodima i to poreznim, onima na promet nekretnina, od komunalnog doprinosa, do najma poslovnih prostora, a u konacnici i od prodaje imovine, odnosno gradevinskog zemljišta, rekao je gradonacelnik.

Inace, ovogodišnji je proracun na prihodovnoj strani planiran u iznosu od 350 milijuna kuna, a u pola godine realizirano je 130,6 milijuna. Porezni prihodi planirani su u iznosu od 168,6 milijuna, a ostvareni su u iznosu od 65,8 milijuna kuna ili 39 posto u odnosu na plan.

Prihodi od komunalnog doprinosa planirani su u iznosu od 17,5 milijuna kuna, a ostvareni u iznosu od niti pet milijuna ili svega 27 posto. Prihodi od komunalne naknade ostvareni su pak 50 posto u odnosu na plan ili 20 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje gradevinskog zemljišta planirani u iznosu od 35 milijuna, a ostvareno je 2,7 milijuna.


Podijeli: Facebook Twiter