U pulskoj bolnici ukradeni kolonoskopi i gastroskopi

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Policijska uprava istarska objavila je u srijedu bizarnu vijest da je "nepoznati počinitelj u noći s 22. na 23. kolovoza iz prostorije ambulante u Negrijevoj ulici u Puli otuđio nekoliko kolonoskopa i gastroskopa, čime je pravnu osobu oštetio za više stotina tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem". Što je ukradeno, kolika je vrijednost ukradenih uređaja te hoće li to uzrokovati čekanja na određene pretrage upitali smo ravnateljicu Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Irenu Hrstić.

- Otuđeno je šest endoskopa, odnosno tri gastroskopa i tri kolonoskopa. Naša nabavna vrijednost za sve ove uređaje iznosi oko 750 tisuća kuna, odgovorila nam je ravnateljica Hrstić.

Na pitanje kako je moguće da je netko uopće došao u priliku da ukrade tako vrijedne uređaje, odnosno zašto se ambulante ne zaključavaju te sumnja li možda na počinitelje, ravnateljica je odgovorila da se endoskopske ambulante nalaze u prizemlju bolnice na lokaciji Negrijeve ulice (Mornarička bolnica) i da se, naravno, ambulante zaključavaju, a prozori zatvaraju.

- U navedene prostorije ulaze samo službene, odnosno ovlaštene osobe i pacijenti kojima se pruža usluga. Ambulante rade u redovno vrijeme od 8 do 16 sati, a od 16 sati do idućeg dana u 8 sati ujutro pružaju se samo hitne usluge endoskopije ako za njih ima potrebe. Tada radi osoblje u pripravnosti, pojasnila je ravnateljica Hrstić, ali i dodala da je policija napravila uviđaj te da se, u cilju neometanja istrage, ne bi izjašnjavala o sumnjama u potencijalne počinitelje krađe. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter