U pulskoj bolnici sestre su preopterecene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prekinuti su svi natjecaji za zapošljavanje novih radnika, medicinskih sestara, osoblja za fizikalnu terapiju. Stanje je postalo gotovo neodrživo jer su sestre preopterecene poslom pa je bolnica postala tvornica za proizvodnju invalida rada", rekao je Bruno Bulic, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera. Sve je više nepokretnih pacijenata, veci je obim posla, pa je taj krvav posao sve teže obavljati.

"Kljucni problem pulske bolnice i razlog obustave natjecaja je nekoliko milijuna kuna mjesecno manje nego što dobivaju ostale slicne bolnice u Hrvatskoj", naglašava Bulic. Opca bolnica godinama dobiva manje novaca, pa je tako od 1997. do danas dobila 160 milijuna kuna manje. Proracun bolnice od 1. svibnja umanjen je s 18,3 na 16,6 milijuna kuna. Povecana su sredstava iz drugih izvora, ali je ukupan prihod ipak manji nego do sada.

Zbog toga i drugih poteškoca u zdravstvu Bulic predlaže da koordinacija gradonacelnika, župan i ravnateljstvo bolnice pripreme tematsku sjednicu Županijske skupštine o pulskoj bolnici. Bulic je naglasio da se prema ustanovama u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji osjeca politicki animozitet. Pohvalio je gradonacelnika Pule Borisa Miletica koji je to spocitnuo ministru Milinovicu. (J. O.)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD 17. SRPNJA


Podijeli: Facebook Twiter