U pulskim vrticima trebalo bi biti mjesta za sve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu je u Komunalnoj palaci objavljen poziv za upise u djecje vrtice u predškolskoj godini 2012./2013. godini. Upisi ce trajati do 21. lipnja stoga se mole svi roditelji ili staratelji djece koji namjeravaju upisati dijete u jednu od predškolskih ustanova da to ucine u roku dva tjedna.

Djeca se mogu upisati u jednu od tri predškolskih ustanova, a to su Djecji vrtici Pula (takozvani gradski vrtic), u DV-SI Rin Tin Tin Pula - Pola (talijanski vrtic) te u djecje vrtice drugih osnivaca (privatni vrtic). Cijena je na razini prošlogodišnje, odnosno iznosi 650 kuna za 10-dnevni program. Ovdje se radi o subvencioniranoj cijeni - za roditelje koji ostvare maksimalni broj od 10 bodova. Maksimalni broj bodova dobiva se ukoliko su oba roditelja zaposlena i imaju prebivalište u gradu Puli.

Na konferenciji za novinare takoder je istaknuto da ukoliko broj prijava za upis u djecji vrtic bude veci od broja raspoloživih mjesta, prednost pri upisu ostvarivati ce se temeljem Kriterija i pripadajucih bodova iz Pravilnika o upisu djece u djecje vrtice, a koji ce biti dostupni na oglasnim plocama vrtica i na službenim web stranicama Grada, vrtica te na upisnim mjestima. Prijedlog liste prvenstva upisa djece takoder ce biti objavljen na oglasnim plocama djecjih vrtica i službenim stranicama Grada Pule. Oni koji budu eventualno nezadovoljni bodovima moci ce podnijeti prigovor u roku od pet dana od objave.

- Zapravo je sve isto kao lani, rekla je Elena Puh Belci i pozvala roditelje ili staratelje da obrate pažnju na dokumentaciju i da se ne žure jer imaju dovoljno vremena. Što se tice kapaciteta vrtica, Puh Belci veli da raspolažu s oko 2200 mjesta te da vjeruje da ce biti mjesta za svih.

Procelnik nadležnog odjela Erik Lukšic ponovio je se i ove godine djeca mogu upisati u bilo koji gradski i privatni vrtic po istoj cijeni (650 kuna) te da upisi traju cijelu godinu. Ponovio je da i ove godine imaju trosatni program za one roditelje koji ne ostvare dovoljan broj bodova (primjerice jedan zaposlen, drugi nije) po cijeni od 162 kune. Ekonomska cijena vrtica (10 sati) je inace 1550 kuna. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter