U pulskim trgovinama nestali svi ventilatori


Vrućina koja već tjednima ne popušta glavni je krivac za nestašicu ventilatora po pulskim trgovinama. Kako izgleda, pokupovali su ih oni koji nemaju klime, kako bi udahnuli barem malo svježega zraka, ali i oni koji klime imaju jer ni one ne uspijevaju dovoljno ohladiti zrak u kućama i stanovima. Kako smo jučer doznali u pulskom su Bauhausu svi ventilatori rasprodani još prije nekoliko dana, a ostalo je tek nekoliko stropnih.

Na pitanje hoće li dobiti nove pošiljke vele kako neće jer ih jednostavno nema u cijeloj Hrvatskoj. Ventilatora nema ni u pulskom Pevecu. Kako doznajemo od voditelja centra Vedrana Catele puno je ventilatora prodano u roku od par dana, a ponešto je za nestašicu, kako dodaje, kriva i prošlogodišnja loša sezona kada je ljeto bilo kišno pa je dobavljačima puno robe ostalo. Stoga, su ove godine naručivali manje količine.

- U pregovorima smo s dobavljačima i nadam se da će nam određen broj ventilatora ali i klima stići početkom idućeg tjedna, veli Catela. I u pulskom Tehnomerktu naveli su nam kako nemaju ventilatora.

- Nažalost nemamo, iako svaki dan kupci dolaze i pitaju. Naši nam ljudi pričaju da su prošli cijelu Pulu u potrazi za ventilatorom, a stranci se pak ne mogu načuditi kako ga ne mogu kupiti, veli nam prodavačica uz riječi kako su oni 50 ventilatora prodali u samo jednome danu, a kako novih, barem za sada, nema na vidiku jer ih nema na skladištu.

Nekoliko ventilatora uspjeli smo pronaći tek u pulskom Konzumu i to po akcijskoj cijeni od sto kuna. No, jesu li danas, kada budete ovo čitali, još uvijek tamo - teško je pitanje.

Čak i ako budete te sreće da "ulovite" zadnji od zadnjih primjeraka ne znači da ćete se moći i hladiti jer zadnje vrijeme Puljanima toliko "puca" struja da su u mraku i po nekoliko sati dnevno. A tada je frustracija još i veće; ima klime, ima ventilatora ali - ne rade. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter