U pulskim knjižarama počela podjela udžbenika

Nove Istarske knjižare podjelu udžbenika započele su jučer
Nove Istarske knjižare podjelu udžbenika započele su jučer

"Veći dio udžbenika nabavim odmah u lipnju, kada završi nastava, i to od poznanika čije je dijete godinu starije od mojeg. Ostalo što mi nedostaje, a to su uglavnom radne bilježnice, kupim u Školskoj knjizi. To mi je najjednostavnije, nema naručivanja, nema čekanja, dođem i na licu mjesta kupim što mi treba. Ukoliko nešto nemaju, tada mi to naruče i stigne kroz par dana", ispričala nam je majka učenice drugog razreda jedne od pulskih osnovnih škola.

Mnogi roditelji vole ovaj jednostavan način nabavke knjiga kakav nude Školska knjiga na Forumu i Profil Mozaik na Giardinima.

- Nama je slobodna prodaja knjiga daleko jača nego prodaja paketa. Čim smo dobili prve pakete, odmah smo nazvali roditelje i oni su odmah došli, tako da smo do sada već sve i podijelili, ostalo nam je svega par paketa, ističu u Školskoj knjizi.

Isto saznajemo i u knjižari Profil Mozaika. Roditelje koji su do 15. kolovoza naručili udžbenike djelatnici pozivaju da preuzmu pakete u prostorima knjižare, i to već od danas.

- Paketi su nam već složeni, omoti za knjige također i sada čekamo prve roditelje da, prema redu poziva, dođu i preuzmu ih. No, i mi imamo knjige u slobodnoj prodaji, i to svih izdavača, tako da roditelji mogu doći i ovdje na licu mjesta kupiti udžbenike koji im nedostaju, ističu u toj knjižari.

- Oni koji u to vrijeme ne stignu podignuti knjige, ali i za sve one koji zbog nekog razloga ne mogu ići do našeg skladišta, pakete mogu podignuti već od ovog tjedna u prostorima knjižare u Laginjinoj 7, podno Stuba Jurine i Franine, ističu nam djelatnici Istarskih knjižara. Dodaju da su pakete već počeli dijeliti i po ostalim poslovnicama u Rovinju, Poreču, Bujama i Labinu.

Nove Istarske knjižare, koje poslovnicu imaju također na Giardinima, podjelu su započele jučer, iako su im paketi stigli krajem prošlog tjedna. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Sutra počinje podjela Istarskih knjižara

Od sutra podjelu započinju i Istarske knjižare, i to po osnovnim školama u Puli i okolnim općinama. Obavijest se odnosi na one roditelje koji su narudžbu predali do 31. srpnja. Paketi se podižu u Labinskoj 2, te u Istrinom skladištu iza Lidla od 8 do 17 sati. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter