U pulske vrtiće upisano ukupno 475 djece

U pulske vrtiće upisano 23 djece više nego lani (A. KANCELAR)
U pulske vrtiće upisano 23 djece više nego lani (A. KANCELAR)

Danas je na konferenciji za novinare u pulskoj komunalnoj palači objavljena konačna lista prvenstva za upis u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2013./2014. Predstavili su je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić i predsjednica Povjerenstva za provođenje upisa djece u dječje vrtiće Mirjana Hervat.

- U pulske su vrtiće upisana sva djeca čiji roditelji udovoljavaju pravilniku o upisima. Ukupno je predan 631 zahtjev za upis, a upisano je 475 djece što je u odnosu na lani više za 23, rekla je Puh Belci i dodala da je od ukupnog broja upisanih 262 djece upisano u jaslice, a 213 u vrtiće. Što se tiče prigovora, Puh Belci je rekla da ih je bilo 34 od čega pet osnovanih, dok je ostatak prigovora neosnovan.

Prigovori koji su ocijenjeni kao neosnovani uglavnom nisu prihvaćeni jer roditelji nemaju prebivalište u Puli. Ljudi često miješaju pojmove prebivališta i boravišta, no radi se o prebivalištu i roditelji koji nemaju ispunjen taj kriterij ne udovoljavaju pravilniku o upisima, kazala je Puh Belci. Lukšić je pak rekao da su se jedinstveni upisi i e-servis pokazali vrlo efikasnima, točnijima i bržima, a svjedoči tome i samo pet osnovanih prigovora.

- Od 24. do 30. srpnja od 8 do 10 sati roditelji će morati na određene brojeve telefona, ovisno o tome gdje je dijete upisano, doznati što i kako trebaju dalje i što trebaju donijeti, stoga je vrlo važno da nazovu na te brojeve i obave još tu obvezu nakon čega će dijete konačno biti upisano, rekla je Hervat. Istaknula je na koncu da je u velikom postotku ostvarena prva želja roditelja u koji će vrtić upisati dijete. (N. SOFTIĆ)  


Podijeli: Facebook Twiter