U pulske vrtiće upisano 481 dijete

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Na konferenciji za medije koja je danas održana u povodu objave Konačne liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2017./2018. zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci kazala je da sa zadovoljstvom može kazati da su u jaslice i vrtić upisana sva djeca koja su imala potrebu, a njihovi roditelji zadovoljili kriterije Pravilnika za upise.

Uvaženo 13 prigovora

Kako je istaknula, ovo je deveta godina da Grad Pula provodi jedinstvene upise u tri gradska i 22 privatna vrtića te subvencionira svu djecu, bez obzira na to gdje se upišu, odnosno neovisno o osnivaču dječjeg vrtića.

- Bilo je zaprimljeno 605 zahtjeva, a upisano je 481 dijete - od toga njih 209 u vrtiće, 228 u jaslice, dok je 44 mališana upisano u predškolski program, kazala je Puh Belci.

Dodala je i da su ove godine, kao i prethodnih, osigurane jasličke skupine koje će se tijekom godine otvarati po potrebi i zahtjevu roditelja da bi se upisala djeca koja će godinu dana navršiti nakon 1. rujna.

Predsjednica Povjerenstva za provođenje upisa djece u dječje vrtiće Sanja Krizman kazala je da je rok za prigovore bio pet dana, a stiglo je 15 prigovora od čega je 13 bilo osnovanih (najčešće radi promjene prebivališta), a dva zahtjeva nisu mogli uvažiti.

Udovoljeno zahtjevima

Krizman je navela da se konačne liste mogu vidjeti na stranicama Grada Pule, web stranicama vrtića, a bit će izvješene i u vrtićima u kojima su se obavljali upisi. Dodala je i da će tijekom srpnja i kolovoza roditelji upisane djece biti pozvani da dostave potrebne dokumente (potvrdu pedijatra, fotokopirani cjepni karton i zdravstvenu iskaznicu) te nakon inicijalnog razgovora potpišu s vrtićima ugovor.

Elvira Krizmanić Marjanović, pročelnica Upravnog odbora za društvene djelatnosti, osvrnula se na činjenicu da je u integrirane skupine upisano i sedmero djece s posebnim potrebama te ih sada ima ukupno 43. Na kraju je kazano i kako se većini roditelja uspjelo udovoljiti da im se djeca upisu u vrtić koji su naveli kao prvi izbor, a udovoljeno je i svim roditeljima koji su u toku pedagoške godine tražili premještaj.

Svake godine sve manje upisane djece

Kako je danas rečeno, u Dječje vrtiće Pula upisano je 115 mališana, u vrtić Mali svijet njih 123, u Rin Tin Tin 40, dok je u privatne vrtiće upisano 203 mališana. Dakle, upisano je ukupno 481 dijete što je manje nego lani, kad ih je upisano 493, ili preklani kada ih je bilo upisano 508. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter