U pulske vrtiće i malu školu upisano ukupno 508 djece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Komunalnoj palači održana je u utorak konferencija za novinare povodom objave Konačne liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2015./2016. koja će biti objavljena u srijedu. Na konferenciji je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnica za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te Tihomir Brčina i Martina Miletić kao članovi povjerenstva za provođenje upisa djece u dječje vrtiće.

Puh Belci je istaknula da se radi o jedinstvenim upisima u dječje vrtiće, i gradske i privatne te da je pristiglo 657 zahtjeva za upis, od čega 28 za malu školu, dok je prošle godine tih zahtijeva bilo 627, dakle 43 zahtjeva manje. Pristiglo je 15 prigovora od čega je 13 bilo neosnovano, dok su dva prigovora bila osnovana. - Nakon svega, danas će biti objavljena konačna lista upisa. Prema toj listi upisano je 480 djece, plus 28 u malu školu.

Dakle, ukupno 508 djece. Svi konkretni podaci, u koji vrtić su upisani bit će objavljeni na web stranicama Grada Pule i oglasnim pločama ustanova, a roditelji čija su djeca upisano trebaju samo čekati poziv iz vrtića i potpisati ugovor, rekla je Puh Belci. Kazala je nadalje, da se radi o djeci koja su ostvarila pravo na upis i imaju 10 bodova. Napomenula je da je u proračunu Grada Pule za 2015. godinu izdvojeno dodatnih 353.000 kuna, i to za one roditelje koji su izrazili želju za upisom u privatne vrtiće. Miletić je pak izjavila da je u DV Pula ove godine upisano i 10 djece s posebnim potrebama stoga je sada u vrtićima ukupno 24 djece s posebnim potrebama koji su integrirani u skupinama.

Prema konačnoj listi upisa, u DV Pula upisano je 225 djece, u Rin Tin Tin 31 dijete, a u privatne vrtiće upisano je 252 djece. Na konferenciji za novinare je istaknuto da je cijena vrtića ostala ista, odnosno da 10-satni program košta 690 kuna, 6-satni 325 kuna, te trosatni program iznosi 162,50 kuna. Ovdje je važno napomenuti da se u trosatni program mogu upisati i djeca roditelja koji ne ispunjavaju kriterij o zaposlenosti. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter