U pulske osnovne škole uložen 2,1 milijun kuna

Dvorana OŠ Kaštanjer (M. ANGELINI)
Dvorana OŠ Kaštanjer (M. ANGELINI)

Paralelno s početkom nove školske godine, u ponedjeljak 7. rujna PU istarska počet će provoditi akciju "Poštujte naše znakove" kojoj je osnovni cilj zaštita djece i sprječavanja ugrožavanja njihovih života, posebno prvašića koji prvi put samostalno sudjeluju u prometu. U tu su svrhu, prije početka školske godine, policijski službenici obišli sve škole, obavili pregled i utvrdili stanje prometnica i prometne signalizacije te otklonili nedostatke za što sigurniji dolazak i odlazak djece u školu.

- Uglavnom su to bili neobnovljeni pješački prijelazi, nepropisno parkirani automobili, "nevidljivi" prometni znakovi. Nedostaci su otklonjeni i ne možemo izdvojiti ni jednu školu koja bi se istaknula kao prometno nesigurno mjesto - rekao je na konferenciji za novinare Josip Lukić i napomenuo da je siguran dolazak i odlazak u školu osiguran i oko škole "Giuseppina Martinuzzi" i to preko parkirališta zbog radova u Santoriovoj ulici.

Policija će tijekom rujna, svakog dana, posebno u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano nadzirati promet na prilaznim cestama oko škola, a djelovat će i represivno u zonama škola tako što će strogo nadzirati brzinu, nepropisno parkiranje i poštivanje obveze vozača prema pješacima na pješačkim prijelazima.

I dok policija obavlja svoj dio posla, u pripreme za početak nove školske godine uključio se i Grad Pula obavljajući mnoge radove na školama. Kao i godinama unatrag, za radove je iskorišten ljetni period, a zbog podizanja kvalitete objekata.

- Ove godine u obnovu osnovnih škola uložen je gotovo 2,1 milijun kuna. Riječ je o značajnim sredstvima investiranim prije svega u adaptaciju sportske dvorane i svlačionica, kao i sanaciju oborinske odvodnje oko sportske dvorane u OŠ Kaštanjer za što je utrošeno više od 650.000 kuna - izvijestili su iz Grada Pule. Za adaptaciju sanitarnih čvorova u OŠ Centar i rekonstrukciju kotlovnice u OŠ Tone Peruško izdvojeno je nešto više od 700.000 kuna. Također, u tijeku je izrada projektne dokumentacije za izgradnju školske sportske dvorane OŠ Tone Peruška.

Značajna novčana sredstva uložena su u OŠ Kaštanjer koji je cijelu prošlu školsku godinu bio bez sportske dvorane koja je trebala biti gotova još početkom prošle godine. Međutim, mališani su cijelu prošlu školsku godinu tjelesni odgoj imali u učionama, hodnicima ili dvorištu škole. Sad su radovi učinjeni kako treba te će dvorana ove školske godine biti u funkciji. (Nera SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter