U Puli upisi na studij informatike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osim vec postojecih studija na Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic" Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli, u rujanskom roku moguce je upisati informatiku, novi preddiplomski studij na OET-u za koji je pocetkom kolovoza nadležno ministarstvo izdalo dopusnicu, rekla je zamjenica procelnika OET-a Danijela Križman Pavlovic na konferenciji za novinare s procelnikom Valterom Boljuncicem. Studij informatike traje tri godine.

- Novi studij razlikuje se od poslovne informatike. Završetkom ovog studija postaje se prvostupnik informaticke struke, pojasnio je Boljuncic. Rješenje je stiglo tek prije nekoliko dana, no ipak su se odlucili na upise jer bi se ponovno sve odužilo za još jednu godinu. Zahtjev za taj studij, naime, poslan je još prije tri godine.

Na OET-u slobodnih mjesta još ima, a poceo je rujanski upisni rok. Prijave za preddiplomski studij trajat ce do 17. rujna, dok ce se upisi obavljati od 19. do 21. rujna. Za diplomski studij prijave traju do 22. rujna, objava rezultata razredbenog postupka bit ce 26., a upisi pocinju 29. i 30 rujna.

Boljuncic je predstavio još jednu novost, a to je da je predan zahtjev da interdisciplinarni studij Kultura i turizam postane diplomski studij, umjesto sadašnjeg preddiplomskog. Boljuncic je takoder izvijestio da ce se u rujnu održati posljednji ciklus izvodenja specijalistickog programa izobrazbe u podrucju javne nabave.

- Nadalje, tijekom rujna na OET-u zaprimat ce se prijave završenih studenata strucnih preddiplomskih studija koji žele upisati razlikovne ispite te time steci uvjete za upis na sveucilišni diplomski studij OET-a. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter