U Puli tri garažne kuce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je pokrenut projekt izgradnje garažne kuce na mjestu dosadašnjeg parkirališta u Dobricevoj ulici, te se pokušalo zapoceti onaj za izgradnju garažne kuce ispod vanjskog igrališta Gimnazije, gradska uprava pocela je pripremu projekta izgradnje garažne kuce na Marsovom polju.

Trenutno gradske službe analiziraju dvije varijante idejnog projekta i nakon odluke u dogovoru s projektantom izradit ce se idejno rješenje potrebno za ishodovanje lokacijske dozvole. Na papiru sve izgleda lako, ali do realizacije ovog projekta proteci ce dosta vremena, pogotovo zato što još nisu definirane kljucne stavke.

- Dinamika izgradnje garažne kuce na Marsovom polju, najveceg takvog objekta u gradu, ovisit ce ponajviše o rješavanju imovinskopravnih odnosa. Zato je najavljivanje bilo kakvog roka u potpunosti deplasirano jer, primjerice, za garažnu kucu u Dobricevoj ulici ishodovali smo lokacijsku dozvolu, ali i zaprimili žalbu, koju smatramo neutemeljenom, a koja koci projekt dok se žalbeni postupak ne okonca, kaže procelnik Damir Prhat.

Varijante idejnih projekata garažne kuce ukljucuju izgradnju prostora na šest etaža sa 700-tinjak parkirnih mjesta i poslovnim prostorima, a maksimalna visina gradevine, prema GUP-u, smije iznositi 22 metra.

Prema optimisticnim prognozama, Puljani ce biti sretni budu li vozila parkirali u garažnu kucu na Marsovom polju pred kraj sljedece godine. Kada, i ako se garažne kuce u Dobricevoj ulici (300-tinjak mjesta) i Marsovom polju realiziraju, jer sumnja postoji s obzirom na to da se o njima prica vec niz godina, broj parkirnih mjesta u Puli bi se udvostrucio, što bi, smatra gradska vlast, uvelike smanjilo problem parkiranja u gradu.

Procelnik Prhat, je ujedno izjavio da je gradska uprava jucer zaprimila i ocitovanje Školskog odbora Gimnazije u svezi s izgradnjom garažne kuce ispod vanjskog igrališta Žute škole. "Gimnazijalci" su projekt nacelno podržali, ali inzistiraju na sporazumu s Gradom kojim bi Gimnazija postala sunositelj projekta, te bi se njime regulirala prava i obaveze, kaže Prhat.


Podijeli: Facebook Twiter