U Puli trgovacki centar od 121 mil. eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacka tvrtka CCS namjerava krajem godine poceti gradnju trgovackog centra, najveceg u Istri, na lokaciji Pula-Šijana, vrijednog 121 milijun eura, objavila je Hina.

Na službenim stranicama CCS-a navodi se da je nakon provedenog i okoncanog natjecaja za idejno i arhitektonsko rješenje poslovno-trgovackog centra u Puli pocela realizacija projekta. Nadalje, istice se da je namjera investitora stvoriti moderan trgovacki centar u kojem ce se 24 sata moci okupljati gradani i njihovi gosti.

"Centar ce biti smješten u Šijani, na samom ulasku u Pulu s Istarskog ipsilona. U sljedecih godinu dana ocekuje se prometno uredenje cijele zone, što ukljucuje i izgradnju novog rotora putem kojeg ce se kompletan promet s Istarskog ipsilona slijevati na gradsku zaobilaznicu i u centar grada.

Zahtjevi trgovackih poduzeca za prostorom u Puli, najvecem gradu u Istarskoj županiji, puno su veci od sadašnje ponude pa je najava pocetka realizacije ovog projekta imala dobar odjek medu buducim zakupcima prostora.

Po konacnom projektu, koji je proizašao iz pobjednickog idejnog i arhitektonskog rješenja, trgovacki centar ce imati površinu od 88.000 cetvornih metara. Uz trgovine i hipermarket, tu ce biti i multipleks kino sa šest dvorana te ugostiteljski i zabavni sadržaji.

Parkirališni prostor s oko 2.000 parkirnih mjesta riješen je najvecim dijelom u dvije etaže podzemne garaže, a iznad zemlje vecinom ispred prostora predvidenog za hipermarket - ambiciozna je najava ovog megaprojekta, ali to nije sve.

Naime, u nastavku piše da ce se neposredno uz trgovacki centar u drugoj fazi izgraditi poslovni hotel s 4 zvjezdice, koji ce biti ukljucen u jedan od poznatih svjetskih hotelijerskih lanaca.

"Naime, svi hotelski kapaciteti u gradu Puli i okolici vezani su uz smještaj i boravak turista pa ce izgradnja ovakvog hotela s pripadajucim kongresnim dvoranama biti osvježenje u ponudi grada", piše u priopcenju CCS-a.

Tvrtka CCS uložila je 25 milijuna eura u razvoj gospodarske zone u Karlovcu, gdje ce se u utorak otvoriti trgovacki centar Baumax. Uz izravno ulaganje u razvoj gospodarstva Karlovca i otvaranja više od 100 radnih mjesta tvrtka CCS uložila je više od tri milijuna eura u opremanje infrastukture tamošnje gospodarske zone, istice CCS.


Podijeli: Facebook Twiter