U Puli traje Valkane Summer Beach Festival


Prvu večer Valkana Summer Beach Festivala obilježio je žestoki ritam techno glazbe koji je na pijesku odbojkaških terena rasplesao mnogobrojne ljubitelje. Kako je bilo i očekivano, ljudi su se počeli okupljati oko ponoći, kada je nastupila veoma kvalitetna Sister Bliss, a publiku su nadalje nastavili zabavljati Miss Sunshine i švedski DJ Adam Beyer. Glavna zvijezda prve večeri festivala, njemački DJ Chris Liebing, zaključio je prvu večer Valkana.

Kako je i bilo najavljivano, prva je večer Valkana Summer Beach Festivala bila u znaku techno muzike, što je privuklo mnoge partijanere željne zabave i dobrog plesa. Rasplesana je publika popunila područje ispred pozornice, obalu i odbojkaške terene, dok je prostor iznad ostao relativno prazan.

Valja pohvaliti organizatore oko redoslijeda i satnice nastupa koja se strogo poštovala. Tako je nakon dnevnog floora u 21 sat na glavnoj velikoj bini nastupio domaći DJ Lemon, a nakon jednosatnog seta zamijenio ga je Petar Dundov.

Klavijaturistica, producentica te suosnivačica britanske elektronske grupe Faithless započela je nešto prije ponoći i okupila ekipu te ih zagrijala za cijelu noć. Riječ je o Sister Bliss, prvoj velikoj zvijezdi Valkane Summer Beach festivala koja je izvodila Faithless DJ set. S obzirom na to da je ova londonska DJ-ica na glazbenoj sceni već 20 godina, zaradila je epitet ženskog lica plesne glazbe.

Autorica je i producentica većine hitova grupe Faithless koju je početkom 1995. osnovala s Maxwellom Fraserom poznatijim kao Maxi Jazz, te Rollom Armstrongom. Otad su snimili šest studijskih albuma prodanih u više od 12 milijuna primjeraka. Njihovi hitovi “Salva Mea”, “Insomnia” i “God is a DJ” nalaze se među najizvođenijim plesnim hitovima u posljednja dva desetljeća, a publika na Valkanama pokazala je koliko je upoznata s njihovim radom i koliko ga cijeni.

Scenu je potom na sat vremena preuzela Miss Sunshine, a uslijedio je i Adam Beyer, švedski DJ i producent koji je karijeru započeo početkom devedesetih godina, a danas čini ključnu figuru svjetske techno scene. Petak je zaključio još jedan velikan techna - Chris Liebing. Na impresivnu je pozornicu stupio u 4 ujutro i počeo miksati u svom stilu – „tvrdi“ techno odzvanjao je Valkanama sve do 6 ujutro kada se zabava polako počela smirivati, a samo najveći zaljubljenici ostali su na after partiju gdje su se predstavili DJ-evi: Kolek3k, Alex Long vs. Benjamin Begović, Robert G Roy, Michie i Nexus.

Party Brodom koji je krenuo u 11 sati Valkane Summer Beach Festival uplovio je u drugi dan u kojem su sve posjetitelje dočekali nešto lakši basovi i muzika prihvatljivija široj publici. (A. PERCAN; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter