U Puli se snimaju reklame za Sony

Snimanje reklame za Sony u Kandlerovoj ulici i na Forumu (M. MIJOŠEK)
Snimanje reklame za Sony u Kandlerovoj ulici i na Forumu (M. MIJOŠEK)

Ovih dana užurbano je u centru Pule - u Kandlerovoj ulici, na Trgu svetog Tome, obližnjim usponima i Forumu snima se reklama čiji će kadrovi uobličeni u spot biti prikazani za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Pula je tako poslužila kao kulisa za snimanje reklame za Sony Xperia smartphone te Sony televizor Bravia.

Spot se na ulicama i trgovima pulskog starog grada stvara u okrilju MP filmske produkcije iz Zagreba i Sonyja, a na TV-ekranima prikazat će se za mjesec dana te će reklamirati te Sonyjeve proizvode. Kadrovi nogometne utakmice snimani su na Dinamovom stadionu u Zagrebu.

Zanimljivo je da je snimanje spota Pula "osvojila" između 12 gradova u Hrvatskoj, među kojima su bili i neki u Istri, s tim da su u igri bile i druge zemlje. Konkurencija je bila oštra jer su od zemalja tu bile Francuska, Španjolska i Italija, a od gradova u Lijepoj našoj Pula je odabrana između Zagreba, Karlovca, Samobora, Motovuna, Grožnjana, Vodnjana, Rijeke i još nekih mjesta.

Sigurno je da će se u kadrovima koji će obići cijeli svijet vidjeti i dobro poznate znamenitosti Pule, poput Augustovog hrama i Arene.

Doznajemo i da je spot mediteranska priča, vezana uz staru trattoriju i njenog vlasnika, dječake koji odrastaju u nogometaše i onda se sve to povezuje s nogometnim prvenstvom, novim mobitelima i novim televizorom.

S nestrpljenjem očekujemo da vidimo kako sva ta priča u kombinaciji s pulskim vedutama izgleda uobličena u kratki reklamni spot. Da se radi o ozbiljnom projektu govori i činjenica da je u njega uključeno je čak 120 ljudi. (M. RADIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter