U Puli riješene dvije serije provala i krađa


Pulska policija riješila je dva zasebna slučaja, odnosno serija provala i krađa u Puli. U jednom slučaju se radilo o Puljanima, 18-godišnjaku kojega se tereti za osam kaznenih djela te 21-godišnjaku koji je s njim sudjelovao u nekoliko od tih djela, dok se u drugom slučaju radi o 24-godišnjaku iz Donje Motičine na području Našica te 18-godišnjaku iz Vodnjana, koji se sumnjiče zbog četiri kaznena djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom iz Pule, pulska policija je utvrdila sumnju da je počinio osam kaznenih djela, šest teških krađa i dvije krađe. Od navedenih djela, dvije teške krađe i jednu krađu 18-godišnjak je počinio zajedno s 21-godišnjim sugrađaninom. Protiv obojice se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Naime, proteklog četvrtak je policija zatekla dvojac oko 2.50 sati, prilikom provale u hotel Riviera u Splitskoj ulici u Puli. Utvrđeno je da su mladići nasilno ušli u hotel, a potom provalili vrata jedne sobe. U nastavku kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da su 18-godišnjak i 21-godišnjak u isti hotel provalili i u noći s 28. na 29. travnja, dva dana ranije, kada su ukrali prehrambene proizvode, oštetivši pravnu osobu iz Pule za zasad neutvrđenu količinu novca.

Također da su iz kotlovnice hotela, u noći s 8. na 9. travnja, ukrali razne alate, žarulje, utičnice, prekidače i druge predmete, čime su pravnu osobu oštetili za više tisuća kuna. Tijekom obrade su utvrdili da je 18-godišnjak sam počinio još četiri teške krađe i jednu krađu. Na Narodnom trgu u Puli, u noći s 10. na 11. siječnja, ove godine je provalio u hladnjak na terasi ugostiteljskog objekta i ukrao alkoholno i bezalkoholno piće, čime je 61-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine oštetio za više stotina kuna. Potom da je u noći s 31. ožujka na 1. travnja, provalio u tri hladnjaka u sklopu ugostiteljskog objekta u Industrijskoj ulici, iz kojih je ukrao alkoholno piće i prehrambene proizvode, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za više tisuća kuna.

Na Narodnom trgu, 18-godišnjak je provalio u kiosk u noći s 14. na 15. travnja, iz kojeg je ukrao cigarete, telefone i tablete, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za neutvrđenu količinu novca. Posljednju tešku krađu počinio je u noći s 22. na 23. travnja, kada je u Arsenalskoj ulici u Puli provalio u škrinju sa sladoledom i ukrao sladolede, čime je pravnu osobu iz Zagreba oštetio za nekoliko tisuća kuna. Tereti ga se također da je u razdoblju od 21. do 22. travnja, iz osobnog automobila u Splitskoj ulici ukrao sunčane naočale, oštetivši 65-godišnjeg vlasnika za nekoliko stotina kuna.

 Zbog sumnje da je počinio četiri kaznena djela, od čega jedno razbojstvo, tri teške krađe, od kojih jednu u pokušaju, pulska policija je kriminalistički obradila 24-godišnjaka iz Donje Motičine. Naime, mladića se sumnjiči da je zajedno s 18-godišnjakom iz Vodnjana u ugostiteljskom objektu na Narodnom trgu u Puli fizički napao 51-godišnjaka iz Pule, te su mu ukrali mobitel, novčanik i više boca alkoholnog pića.

Tijekom napada je 51-godišnjak lakše ozlijeđen. Pored toga, 24-godišnjaka se također sumnjiči da je u razdoblju od 30. ožujka do 1. svibnja, ove godine pokušao provaliti u trgovinu u Ulici Ljudevita Posavskog u Puli, iz koje nije uspio ništa ukrasti. Potom je utvrđena sumnja da je provalio u kiosk u Splitskoj ulici i ugostiteljski objekt u Ulici Hermana Dalmatina odakle je ukrao novac, na štetu vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Protiv obojice osumnjičenih podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, u redovnom postupku. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter