U Puli postavljene nove sprave za fitness na otvorenom

Novouređena fitness zona na području Zelenike
Novouređena fitness zona na području Zelenike

U sklopu malih komunalnih akcija koje provodi Grad Pula na području Mjesnog odbora Busoler, na području istoimene park šume kojom upravlja Javna ustanova Natura Histrica, postavljeno je osam novih fitness sprava, dok su na području Mjesnog odbora Stoja uz postojećih sedam sprava na Zeleniki postavljene četiri nove fitness sprave. Fitness sprave nabavljene su od tvrtke Vojtek oprema d.o.o. iz Belog Manastira.

Uređenje rekreativnih zona

Na području fitness zone na Zeleniki slijedi još uređenje podloge kojom će se povezati novo postavljene sprave. Valja naglasiti da uz samu fitness zonu na Zeleniki postoji i dječje igralište te igralište za odbojku na pijesku koje je u prethodnom razdoblju realizirano također putem malih komunalnih akcija i donacija.

U proteklom periodu na području Pule uređena su brojna igrališta za djecu, zone za rekreaciju te multifunkcionalna igrališta, kažu iz Grada Pule, a sve s ciljem da sugrađanima osiguraju rekreativne zone za bavljenje sportom.

Skate park gotov do ožujka

Valja tako podsjetiti da su u tijeku radovi na multifunkcionalnom igralištu u Valdebeku vrijednog 4,55 milijuna kuna s PDV-om. To će se igralište sastojati od boćališta, igrališta za košarku, odbojku i badminton, igrališta za mali nogomet, dječjeg igrališta s edukativnom stazom ponašanja u prometu, ograđenog prostora za pse, biciklističko-pješačkih staza, stolova za stolni tenis te prateće opreme i infrastrukture. Ukoliko vremenski i drugi uvjeti dozvole, izgradnja multifunkcionalnog sportskog dječjeg igrališta na Valdebeku te pristupne prometnice do igrališta, uključujući parkiralište, trebala bi se okončati do lipnja ove godine.

Još jedno veliko igralište specifične namjene, vrijedno čak 1,5 milijuna kuna, gradi se i u krugu Društvenog centra Rojc. Riječ je o uređenju skate parka. Glavne konture skate parka su dovršene, podloga je betonirana, izrađeni su i postavljeni betonski i prefabricirani elementi te slijede još završni radovi uređenja okoliša, postavljanje rasvjete, sanacija zida ispod skate parka prema parkiralištu i u proljeće sadnja stabala u okolišu Centra gradskih udruga Rojc. Korisnici će skate park koristiti već sljedeći mjesec, odnosno početkom ožujka. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter