U Puli otvorena izložba hrvatskih arhitekata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2012. godini otvorena je veceras u pulskome Multimedijalnom centru "Luka", u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA).

Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata UHA organizira još od 1984. godine, a ove je godine prijavljeno 76 radova. Svrstani su u osam kategorija - obiteljske kuce, višestambene zgrade, stambeno-poslovne zgrade, poslovne i javne zgrade, rekonstrukcije i dogradnje, intervencije u javnom prostoru i urbanizam, interijeri i arhitektonska publicistika.

Izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata tradicionalno je neselektirana, odnosno prepuštena je autoselekciji samih arhitekata koji svoje radove prijavljuju. Na vecerašnjem otvaranju receno je da izložba predstavlja tek skromni podsjetnik na ostvarenja koja su nastala u proteklih godinu dana. Naime, u 2012. godini, navode arhitekti, "investiralo se malo, smanjen je obim ukupne produkcije, što se najbolje ocituje u maloj zastupljenosti radova u pojedinim kategorijama, narocito u kategorijama višestambene i stambeno-poslovne zgrade".

Usprkos tomu, autori predstavljenih radova pokazali su, kako je ocijenjeno, suvereno znanje oblikovanja prostora, baratanje materijalom i detaljima, te vrsno poznavanje graditeljske vještine. Izložba radova hrvatskih arhitekata iz 2012. može se razgledati u Multimedijalnom centru "Luka" do 12. lipnja ove godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter