U Puli otvoren prvi sajam virtualne tehnologije i igara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonačelnik Boris Miletić službeno je danas otvorio prvi sajam virtualne tehnologije i igara "Virtual gaming world" koji se još danas može posjetiti u Domu hrvatskih branitelja.

Prvi sajam virtualne tehnologije i igara održava se pod pokroviteljstvom Grada Pule, a tijekom dva dana predstavljaju se vodeći brendovi iz oblasti tehnologije virtualnih stvarnosti s brojnim novitetima, raznim gadgetima i igrama. Uz najnovije video igre, posjetitelji imaju priliku upoznati se s inovativnim VR sustavima koji se koriste u suvremenoj medicini, znanosti i marketingu. One mlađe posjetitelje sajma vjerojatno će najviše privući mogućnost besplatnog igranja na ponuđenim konzolama, a mogu se uključiti i u gaming turnir, sudjelovati u nagradnoj igri te iz prve ruke isprobati sve novitete i VR simulatore. Međutim, osim najnovijih tehnologija, tu je i štand sa nešto starijim igricama i konzolama poput nikad prežaljenog malenog kockastog Nintenda koje će najmlađi vjerojatno moći vidjeti po prvi put u životu.

- Drago mi je što su organizatori ove manifestacije odabrali upravo Pulu kao mjesto na kojemu će brojnim zainteresiranim građanima približiti dinamičan svijet moderne tehnologije koja nema više primjenu samo u sferi igara, već i u drugim granama života, tehnologije i znanosti, rekaoo je pulski gradonačelnik otvorivši sajam brojnim zainteresiranim posjetiteljima.

Miletić je tom prigodom u Komunalnoj palači ugostio i zvijezde sajma, dvojicu trenutno najpopularnijih YouTubera iz regije, Marka Kofsa i Bloodmastera, koji su se s preko milijun on line pratitelja nametnuli kao vodeće gamerske zvijezde ovih prostora. Zahvalivši na prijemu i srdačnoj dobrodošlici, ovaj je gamerski dvojac izrazio zadovoljstvo dolaskom u Pulu te su poručili svim ljubiteljima video igara da ih očekuje dobra zabava. Njihovo predstavljanje pulskoj publici i druženje s posjetiteljima predviđeno je u sklopu "VIP YouTubers Meetinga" za koji svi zainteresirani koji su propustili današnje druženje, imaju prilike sutra od 11 do 15 sati. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter