U Puli osnovana županijska organizacija stranke Ive Josipovića

Dino Kozlevac, Ivo Josipović i Slavko Linić (M. ANGELINI)
Dino Kozlevac, Ivo Josipović i Slavko Linić (M. ANGELINI)

Dino Kozlevac, bivši SDP-ovac, na današnjoj je osnivačkoj skupštini izabran za predsjednika istarske organizacije stranke Naprijed Hrvatska - Progresivni savez. Za potpredsjednika je izabran nekadašnji prvi čovjek pulskog SDP-a Denis Martinčić. Druga potpredsjednica regionalne organizacije je Sanja Bosnić. Članovi predsjedništva su Ticijan Peruško (bivši čelnik istarskih Laburista), Amra Tahirović, Željka Krivičić i Jasenka Šarić. Tajnik je Vladimir Erceg.

Kozlevac je tom prilikom izjavio da se priključio ovoj stranci zato što se u njoj poštuje demokratska procedura i autonomija lokalnih organizacija da same donose odluke te da je riječ o stranci koja je politička korektna i u kojoj nema spletkarenja. Posebno je istaknuo decentralizaciju i regionalizam koje promiče stranka Naprijed Hrvatska, a što je posebno važno za gospodarski, demokratski i svaki drugi oporavak naše zemlje. U stranku su se učlanili deseci ljudi, rekao je Kozlevac te napomenuo da očekuje daljnje omasovljenje članstva u Istri. Među njima su oni koji dosad nisu bili u politici, ali i oni s političkim iskustvom, iz SDP-a i drugih stranaka. Očekujemo, dodao je, da u stranku prijeđu i druge osobe iz političkog života, od stranaka centra pa do ljevice.

Slavko Linić izjavio je novinarima da će podržati stranku, ali samo kao nezavisni član i da je moguć njegov ulazak na listu u 8. izbornoj jedinici.

Na osnivačkoj skupštini vidjeli smo i Maju Šarić, no kad smo je upitali je li se učlanila  u stranku Naprijed Hrvatska, nasmijala se i rekla da je samo gost te da će vidjeti hoće li se učlaniti, jer "život je nepredvidljiv, pun iznenađenja".

Predsjednik NH-a Ivo Josipović kazao je da je koalicija ove stranke s IDS-om na parlamentarnim izborima moguća te da ju priželjkuje.

- Danas sam predsjedniku IDS-a Borisu Miletiću uputio i službeni poziv za predizbornu koaliciju. Nadam se da je suradnja moguća, tim prije što imamo iste temeljne vrijednost, a to su regionalizam, multikulturalnost, razvoj gospodarstva na drugačiji način nego što je to bilo dosad, a naravno, naši prijatelji iz IDS-a s kojima sam uvijek dobro surađivao će sami procijeniti što im je ovog trenutka povoljnije, rekao je Josipović.

Potpredsjednik IDS-a Renato Krulčić potvrdio je pak da IDS i NP imaju zajedničke ciljeve, vrijednosti i programe. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter