U Puli konacno novi tim pedijatara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon gotovo dvije godine traženja i pregovaranja od 1. prosinca u Puli konacno pocinje s radom peti tim pedijatara. Radit ce u zdravstvenoj stanici na Verudi, u suprotnoj smjeni od dr. Sonje Vidulin. Nositeljica tima bit ce pedijatrica zaposlena u pulskoj Opcoj bolnici dr. Mirna Milevoj Ražem, koja je preuzela ovu obavezu do povratka lijecnice doma zdravlja sa specijalizacije.

Otvaranjem petog tima rasteretit ce se postojece cetiri lijecnice koje imaju u skrbi i po 400 predškolske djece više od normativa koji iznosi tisucu. Mladi roditelji konacno ce za svoje bebe imati na raspolaganju lijecnika i nece morati šetati od jednog do drugog pedijatra, a da ih ovi ne mogu primiti. Buduci da su upravo za zimskih mjeseci prekrcane cekaonice, dobro je da ovu zimu radi jedan tim više. Pulskim pedijatrima gravitira oko 5,5 tisuce djece predškolskog uzrasta, pa je pet lijecnika minimum koji prema mreži zdravstvenih ustanova odobrava i HZZO.

Nakon što dr. Lidija Žic završi specijalizaciju, krajem 2010. godine, ona preuzima navedeni tim od dr. Mirne Milivoj Ražem. Problem nedostatka pedijatra u Istri i Hrvatskoj osjecaju mnoge sredine. Lijecnika specijalista, ne samo pedijatara, naprosto nema dovoljno, posebice otkako su mnogi prešli u privatnike. Istarski domovi zdravlja za podrucje Grada Pule imaju odobrenu još jednu specijalizaciju. Na taj bi se nacin ostvario kontinuitet postojecih timova.


Podijeli: Facebook Twiter