U Puli jedini mimohod branitelja za Dan pobjede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Puli će se u subotu, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i na Dan hrvatskih branitelja održati mimohod branitelja što će ujedno biti i jedini u Hrvatskoj, a predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Istarske županije Vinko Knez rekao je i kako u mimohodu očekuju više od 1.200 sudionika.

Knez je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Puli najavio da će se u pulskoj Katedrali najprije služiti misa, a potom će izaslanstva branitelja, Istarske županije i Grada Pule položiti vijence na Središnji križ na pulskom gradskom groblju te u Parku Franje Josipa.

Mimohod će krenuti u 10 sati glavnim ulicama do Doma hrvatskih branitelja gdje će nakon prigodnog programa biti otvorena izložba vezana uz ratnu tematiku. Mimohodu će se pridružiti i branitelji iz Poreča, Vrsara, Funtane i Rovinja, a zbog velikih vrućina bit će osigurano osvježenje za sudionike, kao i tim hitne medicinske pomoći.

Istaknuvši kako se radi o već tradicionalnoj manifestaciji kojom se ponosno i dostojanstveno obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, istarski župan Valter Flego rekao je kako je to dan prisjećanja na sve one koji su dali svoj doprinos u stvaranju moderne i demokratske Hrvatske, dan odavanja poštovanja za učinjeno tijekom i nakon Domovinskog rata.

"Želimo podsjetiti da smo prošli težak put i da je danas na nama velika odgovornost da nastavimo putem mira i napretka. Zajednički moramo raditi na tome da Hrvatska bude zemlja radnih mjesta, poštivanja europskih vrijednosti te otvorenosti za sve ljude", naglasio je Flego.

Jedan od zapovjednika 119. brigade Hrvatske vojske i član Organizacijskog odbora mimohoda Roberto Fabris podsjetio je kako je u akciji 'Oluja' sudjelovalo devet  tisuća ljudi i branitelja iz Istre, što kroz vojsku, što kroz interventnu policiju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter