U Puli iduće sezone i "svjetleći divovi"

Osvjetljavanje Uljanikovih dizalica bit će na proljeće sljedeće godine (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Osvjetljavanje Uljanikovih dizalica bit će na proljeće sljedeće godine (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Više od 1,4 milijuna noćenja, 448 događanja od lipnja do rujna te pola milijuna posjetitelja manifestacija, brojke su kojima se ove sezone može pohvaliti turistička Pula, koja s krajem listopada bilježi porast broja noćenja od dva i dolazaka od četiri posto te produženje boravka na skoro šest dana.

Predsezona je tako, ako se gleda prvih pet mjeseci, završila u plusu za čak 37 posto. Konstantan je to rast najvećeg istarskog grada kada je turizam u pitanju, a direktorica Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj se nada da će i iduća godina biti barem na razini ovogodišnje.

Ne bi li potaknuli goste da dodatno uživaju u Puli, spremaju im nove projekte, koje zajednički odrađuju s Gradom, Arheološkim i Povijesnim muzejom, ali i brojnim udrugama.

- Iduće godine planiramo gostima ponuditi dva nova tematska razgleda grada. Riječ je o austrougarskoj i gastronomskoj turi, kaže nam direktorica. TZ nastavlja i s rimskim razgledom grada pod nazivom Rimska Pula, a u ponudi će i dalje biti razgled turističkim autobusom. Ono čemu će se posvetiti najviše pažnje je osvjetljavanje dizalica u Uljaniku, projekt pod nazivom "Svjetleći divovi", za što su dobili sredstva Ministarstva turizma u sklopu projekta "Inovativni turizam".

- Radimo na manifestaciji kojom ćemo obilježiti dan kada će dizalice biti osvijetljene. Događaj planiramo krajem ožujka ili početkom travnja, kaže Cinkopan Korotaj. (piše B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter