U Puli i Rovinju predali bombe, metke i lovačke patrone

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Tri osobe, koje su htjele ostati anonimne, su policiji u Puli i Rovinju dobrovoljno predale dvije ručne bombe, 20 komada metaka i 19 komada lovačkih patrona. Podsjećamo građane da akcija "Manje oružja – manje tragedija", koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno, kao automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Važno je podsjetiti da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter