U Puli H&M, Zara ili New Yorker

Uz prostor nekadašnje Vajde nalazi se i pothodnik prema trgovini Mana (arhiva)
Uz prostor nekadašnje Vajde nalazi se i pothodnik prema trgovini Mana (arhiva)

Nedavno je Grad Pula oglasio prodaju poslovnog prostora u Laginjinoj ulici, gdje je godinama bila trgovina Vajda. Iako se u javnosti počelo spekulirati da je taj prostor na atraktivnoj lokaciji predugo prazan te da se očito čuva za nekoga, na javni natječaj za njegovu prodaju javila se samo tvrtka ABG agent, vlasnika i direktora Sergia Banovića, koja je taj prostor kupila na temelju nagodbe s Gradom.

Naime, Grad je bio zainteresiran za prostor u vlasništvu ABG agenta u Ciscuttijevoj 2, a nakon što je ta tvrtka kupila dvije poslovne prostorije u prizemlju Laginjine 6, Banović je iskazao interes i za stjecanjem prava vlasništva nad poslovnim prostorom od 76,6 kvadrata u toj zgradi, a koji je bio u vlasništvu Grada, procijenjene vrijednosti 111 tisuća eura. Grad se tada obvezao taj prostor izložiti na javnom natječaju, a ABG agent je bio najpovoljniji, ujedno i jedini ponuđač.

- Mi smo od Grada još 2003. godine otkupili poslovni prostor s ulazom iz pothodnika, a sve zajedno činilo je cjelinu zgrade s adresom Laginjina 4, i to je nekad bio jedinstveni prostor koji je imao ulaz s Portarate. Tada sam 2004. godine uložio i rekonstruirao taj prostor i potom ga dao u zakup Mani. Riječ je o 76 kvadrata koji su za sada njima dovoljni. No, moja je želja, s ovim novim prostorom, objediniti sve u jednu cjelinu, srušiti postojeću građevinu i potom izgraditi prizemlje i dva kata, kao što je to dozvoljeno planom gradnje P+2, te dobiti ukupno tisuću kvadrata, rekao nam je Sergio Banović.

 - Prostor je na dobroj lokaciji, ali je premali i nisam mogao dovesti dobre brendove. Zato bih sada sve rušio i dizao kat da bih dobio tisuću kvadrata poslovnog prostora koji bih onda mogao ponuditi jačim brendovima poput H&M-a, Zare, Manga, New Yorkera…, rekao je Banović (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter