U Puli gotovo milijun noćenja

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Do kraja špice sezone Pula bilježi 172,7 tisuća dolazaka gostiju (u 2012. je dolazaka bilo 162,5 tisuća), koji su ostvarili 931.368 noćenja (lani 897.646). Još malo i grad drevne Arene ubilježit će milijun noćenja.

U usporedbi s lanjskim rekordnim rezultatima to je povećanje za šest posto u dolascima i stabilnih četiri posto u noćenjima.

Već u periodu do 1. kolovoza Pula je među rijetkim gradovima u Istri imala razloga za zadovoljstvo s obzirom da je bila "u debelom" plusu u odnosu na prošlogodišnje rezultate. Sama špica sezone donijela je još više zadovoljstva. Pula je praktički, uz Poreč koji također bilježi sjajne rezultate na nivou prošle rekordne godine, jedina u plusu. Samo za period od 1. do 18. kolovoza za nevjerojatnih deset posto u odnosu na lani. U noćenjima, pak, plus od tri posto.

U prvih 18 dana kolovoza u Pulu je stiglo 46.179 gostiju koji su u tom periodu ostvarili 282.396 noćenja. To je četiri tisuće gostiju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te osam tisuća noćenja više.

Direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj istaknula je ranije da je dobra posjećenost rezultat, između ostalog, povećanja kapaciteta malih iznajmljivača i kampova te podizanja kvalitete kampova i usluga u njima. Novoregistrirano je 200 malih iznajmljivača i tisuću novih ležajeva u privatnom smještaju.

Nema sumnje da će se dobra posjećenost Pule nastaviti i u dolazećem periodu jer predstoji veliki festivali Outlook i Dimensions. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter