U Puli Dan hrvatske mreže zdravih gradova

Pula će u ponedjeljak biti domaćin zdravim gradovima istarske županije (B. PETROVIĆ)
Pula će u ponedjeljak biti domaćin zdravim gradovima istarske županije (B. PETROVIĆ)

Pula će u ponedjeljak, u sklopu obilježavanja Dana hrvatske mreže zdravih gradova, biti domaćin svim zdravim gradovima Istarske županije. Tog će dana, naime, na pulskoj tržnici biti predstavljene aktivnosti koje provode "zdravi gradovi" Pula, Poreč, Labin, kao i cjelokupna Istarska županija, u vezi s očuvanjem i promicanjem zdravlja i zdravih stilova života.

Kako je naveo pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić, manifestacija će se održati na trgu kod tržnice, od 9 do 12 sati.

- Zahvaljujem se učenicima Medicinske škole koji će zainteresiranim građanima pritom mjeriti tlak, kao i članovima Udruge dijabetičara Istarske županije koji će mjeriti šećer u krvi, rekao je Lukšić. Dodao je da se Dan mreže hrvatskih zdravih gradova obilježava drugu godinu zaredom te da se nada da će takva proslava postati tradicionalna. U sklopu obilježavanja Dana zdravih gradova obilježit će se i Nacionalni dan oboljelih od mišićne distrofije, u organizaciji zajednice županijskih Udruga osoba s invaliditetom, a koji je inače 21. svibnja.

Vrhunac manifestacije najavljen je za podne kada će se učenicima Osnovne škole Šijana, koji su državni prvaci u košarci, te učenicima Ekonomske škole, koji su također ušli u košarkaški državni finale školskog sporta, dodijeliti prigodni poklon-paketi, a sve kako bi se promovirala ideja bavljenja sportom i usvajanja zdravih životnih navika.

Dodajmo i to da će članovi Društva distrofičara Istre u utorak, 21. svibnja, obići učenike škole Centar i Veli Vrh te im, prezentirati pomagala za osobe s invaliditetom te specijalna vozila koja rabe. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter