U Puli besplatan grah i šarolik program

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je u pulskoj komunalnoj palaci predstavljen program obilježavanja Medunarodnog praznika rada, Dana oslobodenja te Dana grada Pule. Pripremljen je šarolik program koji pocinje u nedjelju, 1. svibnja na Portarati startom 41. pulske biciklijade ciji je cilj u Šijanskoj šumi gdje je pak organiziran bogat kulturno-umjetnicki i sportski program.

Za sve gradane je osiguran besplatan prijevoz do centralnog dijela, i to vlakicem koji ce kretati od Mercatora. Vozit ce i Pulaprometovi autobusi, a parking je osiguran na parkiralištu Mercatora. Za osobe s posebnim potrebama, parking je osiguran na ulazu u Šijansku šumu, kod Monte Šerpa. U slucaju kiše skraceni program proslave održat ce se pod šatorom na Portarati.

Otvaranje programa pocinje u 10.30 sati nastupom benda Night express, a odmah potom gradani mogu na konjima obici Šijansku šumu. U isto vrijeme pocinje i turnir u pljockanju, a za one najmlade organiziran je djecji kutak Birikina, lutkarske predstave i djecja igraonica.



U 11.30 predstavit ce se HAK, Auto klub Rovinj-Pula, odnosno trkaci automobili te Aero klub "Krila Istre", a u 12.15 nastupit ce pulske mažoretkinje koje ce ujedno i docekati bicikliste 41. biciklijade. Nakon nastupa Puhackog orkestra Grada Pule, u 12.45 predvideni su pozdravni govori predstavnika sindikata i Grada, a potom slijedi podjela 2.700 porcija graha.

Poslijepodnevni dio proslave rezerviran je za nastupe zbora i plesnog studija Zaro i raznih KUD-ova, a u meduvremenu ce se održati natjecanje u povlacenju konopa, nogometni turnir te šahovska simultanka s velemajstorom. Završetak programa u Šijani predviden je u 20 sati, nastupom Night expressa.

Tijekom svih dana manifestacija, pocevši od 30. travnja, na Portarati ce se svakodnevno održavati program Rock caffea, a od 5. do 7. svibnja na Giardinima ce biti sajam cvijeca, Adria expo.

Osim prvomajske proslave, predstavljen je i program obilježavanja Dana grada Pule koji ce trajati cijeli iduci tjedan. Pripremljen je vrlo bogat program, od izložbi, filmskih projekcija do besplatnog rodendanskog koncerta grupe Nola u Istarskom narodnom kazalištu u cetvrtak, 5. svibnja u 20.30 sati. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter