U pucnjavi ubijena dva vojnika oružanih snaga BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ubojstvo dvojice pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine počinjeno u srijedu navečer u Sarajevu ne može se tretirati kao teroristički čin sve dok se ne utvrde točne okolnosti pod kojima se to zbilo, izjavio je ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić.

Nakon napada u kojemu su ubijena dvojica vojnika a jedan ozlijeđen kada je na njih pucano iz automatskog oružja u naselju Rajlovac Stanić je izjavio kako se za počiniteljem traga te kako valja sačekati izvješće lokalne policije koja je prva intervenirala i traga za počiniteljem.

"Za sada ne možemo reći je li u pitanju teroristički čin sve dok ne pronađemo počinitelje i utvrdimo činjenice", kazao je ravnatelj SIPA-e kako ga citira portal lista "Dnevni avaz".Za sada se kao počinitelj napada spominje osoba po imenu Enes Omeragić no policija nije potvrdila tu informaciju.

Do pucnjave je došlo nešto prije 20 sati a napadač je pucao na jednu kladionicu u naselju Rajlovac gdje se nalazi i vojarna oružanih snaga BiH. Nakon toga vatru je otvorio i na autobus koji se nalazi u blizini.

Uz pripadnike civilne policije u istragu su se uključili i vojni policajci i trenutno tragaju za napadačem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter