U pucnjavi u Michiganu najmanje sedmero mrtvih

Ilustracija (AFP)
Ilustracija (AFP)

Najmanje sedmero ljudi ubijeno je u subotu u nizu oružanih napada u Kalamazoou u Michiganu, objavila je mjesna policija, a prenosi BBC. Petero ljudi ubijeno je u restoranu, a dvoje u prodavaonici automobila.

Među ubijenima je i jedna 14-godišnja djevojčica. Napadi su navodno povezani s ranijom pucnjavom na jednom parkiralištu, u kojem je teško ozlijeđena jedna žena. Policija je uhitila jednog 45-godišnjaka te upozorila da prijetnja za građane još nije završila. Muškarac se nije opirao uhićenju, a u njegovom automobilu pronađeno je oružje, objavila je policija.

"To su nepovezana ubojstva", rekao je zamjenik mjesnog šerifa Paul Matyas, ocijenivši da se dogodila njegova "najgora noćna mora". Pucnjava se dogodila u subotu navečer na tri lokacije - ispred restorana Cracker Barrel, prodavaonice automobila Kia i jedne stambene zgrade.

Policija je prvo bila pozvana u zgradu u kojoj je jedna žena bila više puta ustrijeljena, navodno pred svojom djecom. Smještena je u bolnicu u teškom stanju. Nekoliko sati poslije, dvoje ljudi ubijeno je u prodavaonici automobila, a još jedna osoba je ozlijeđena. Ubijeni su otac i sin. U trećoj pucnjavi na parkiralištu ispred restorana ubijeno je petero ljudi. Pucnjava je prijavljena i na četvrtoj lokaciji u blizini restorana nedugo nakon toga, prenio je kanal WoodTV, dodajući da je poginulo jedno osmogodišnje dijete. Policija istražuje motive napada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter