U pucnjavi u hotelu Pineta dvoje ranjenih

Pazinski trg, ilustracija (arhiva)
Pazinski trg, ilustracija (arhiva)

Dvoje djelatnika hotela Pineta u Vrsaru, 19-godišnja djevojka i 23-godišnji mladić, inače recepcioneri u tom hotelu, ranjeni su u nedjelju oko 14 sati hicima iz vatrenog oružja, a policija traga za Danijelom Brnosom (30) iz Vodnjana, koji je osumnjičen da je počinio ta kaznena djela. Brnos je nakon pucnjave pobjegao.

Prema neslužbenim informacijama, Brnos je u djevojku i mladića ispalio više metaka, najmanje pet, a sve se odigralo u blizini recepcije. Devetnaestogodišnjakinja i 23-godišnjak zadobili su ozljede koje su preliminarno okvalificirane kao teške. Radi se o ozljedama glave, odnosno ramena i(li) prsnog koša. U trenutku kad je došla vozila Hitne medicinske pomoći oboje su bili pri svijesti, neslužbeno doznajemo. Prema posljednjim informacijama, oboje su u stabilno.

O motivima za krvavi obračun se samo spekulira. Navodno je Brnos ranije bio u ljubavnoj vezi s Martinom T., no odnosi očito nisu bili idilični.

Nekoliko sati nakon krvoprolića istarska policija je na svojoj internetskoj stranici objavila identitet osumnjičenog i njegovu fotografiju te navela da je "u vrijeme izvršenja kaznenog djela bio odjeven u sivu majicu s kapuljačom, a sumnja se da se sa šireg mjesta događaja udaljio u tamnom sportskom vozilu, najvjerojatnije marke BMW".

Zbog potrage za Danijelom Brnosom policijske su ophodnje naoružane strojnicama bile na gotovo svim važnijim prometnicama na Poluotoku, a na izlasku s Istarskog ipsilona u Puli pregledavana su sva vozila. (M. Ko./M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter