U prtljažniku na izlet u Italiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujska je policija kriminalistickim istraživanjem utvrdila da su 54-godišnja državljanka Njemacke i 56-godišnji državljanin Njemacke pomogli 42-godišnjoj Ruskinji i njenoj malodobnoj kceri u pokušaju izbjegavanja granicne kontrole.

Prema podacima iz PU istarske, Ruskinje su temeljem ishodovane schengenske vize sredinom srpnja doputovale u Njemacku, odakle su zajedno s državljanima Njemacke pocetkom kolovoza stigle na ljetovanje u Umag, a tijekom boravka u Hrvatskoj otputovali su i na jednodnevni izlet do Venecije. Buduci da su majka i kcer imale vize za dva ulaska u prostor Schengena, koje su medutim iskoristile, kada su u cetvrtak oko 11 sati pristupile na granicni prijelaz Dragonja slovenska im je policija zaprijecila ulaz u zemlju zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u Sloveniju.

Po povratku u Umag 54-godišnja državljanka Njemacke je predložila da se 42-godišnja Ruskinja sakrije u prtljažnik automobila, dok su njenu kcer smjestili iza vozacevog sjedala i prekrili ju. No, policijski su službenici prilikom ponovne granicne kontrole u vecernjim satima otkrili sakrivene Ruskinje. Protiv dvoje državljana Njemacke slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o strancima, a protiv 42-godišnjakinje Ruskinje za prekršaj iz Zakona o nadzoru državne granice. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter