U prosincu 6 predstava i božicni koncerti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U programu za prosinac Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula najavljuje šest kazališnih predstava, a prva je na rasporedu u subotu, 4. prosinca, u 20 sati. Gostuje Teatar Gardelin iz Zagreba s predstavom "Bog, žurim, nazovi ili replika stoljecu" Ivice Mijacike u režiji Zorana Mužica. Igraju Helena Minic, Davor Svedružic, Pero Juricic i Davor Popovic.

U goste INK-u dolazi i zagrebacko Gradsko kazalište Trešnja i to od 6. do 11. prosinca s predstavom za najmlade "Ivica i Marica" nastalom prema motivima bajke brace Grimm, a u dramatizaciji i režiji Mateje Koležnik i Gregora Fona. Kostimograf je Alan Hranitelj, scenografiju potpisuje Ivo Knezovic, a glazbu Coco Mosquito. Igraju Tvrtko Juric, Aleksandra Naumov, Radovan Ruždjak i Daria Lorenci Flatz. Predstava prvog dana gostovanja igra u 9.30, 11 i 18 sati, a sljedece dane u prijepodnevnim terminima.

Na programu je i "Tvrdava" Meše Selimovica u režiji Nebojše Bradica i u izvedbi ansambla Kruševackog pozorišta iz Srbije. Predstava je dio programa medunarodne kulturne razmjene gostovanja, a u INK-u je 12. prosinca u 20 sati. Glume Branislav Trifunovic, Sergej Trifunovic, Toma Trifunovic, Biljana Nikolic, Milija Vukpovic, Nebojša Vranic, Dejan Toncic, Nikola Rakic, Biljana Jocic Savic i drugi.

Na programu su i dvije reprize "Casti" Joanne Murray Smith u režiji Ivice Šimica i to 13. i 14. prosinca u 20 sati, a igraju Mirela Brekalo, Helena Minic, Zoran Gogic i Lana Gojak.

Zakazano je i gostovanje Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke s predstavom "Michelstaedter/biografija jednog razjarenog uma" 16. prosinca u 20 sati. Autor i redatelj je Marco Colli, a nastupaju Mirko Soldano, Woody Neri, Bruno Nacinovich, Elvia Nacinovich, Rosanna Bubola, Leonora Surian, Alida Delcaro, Miriam Monica, Giuseppe Nicodemo, Raffaele Sinkovic, Toni Plesic i Lucio Slama te kao voditelj benda Mario Fragiacomo.

Posljednja kazališna predstava na prosinackom programu je "Projekt 12/2" Stvaralacke mreže Zebra iz Zagreba, a najavljena je za 22. prosinca. Igraju Csilla Barath-Bastajic, Ivana Krizmanic, Tanja Smoje, Marija Tadic, Ana Vilenica i Romina Vitasovic.

Uz ove dogadaje INK najavljuje i Todor Stand Up Comedy, 3. prosinca u 20 sati; koncert Odjela za glazbu Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli 9. prosinca u 20 sati; 14. Vecer tradicijske glazbe i plesa SAKUD-a Pula i KUD-a Uljanik 11. prosinca u 19 sati te tradicionalne božicne priredbe.

Božicni koncert Puhackog orkestra Grada Pule pulskog SAKUD-a na rasporedu je 15. prosinca u 20 sati, Božicni koncert polaznika studija za klasicni balet i suvremeni ples Rondo 18. prosinca u 20 sati, Božicni koncert Istarskog pododbora Hrvatskog društva glazbenih umjetnika 20. prosinca u 20 sati, Božicna produkcija plesnog studija Art Dance KUD-a Tasa Pula i Plesnog studija Art Dance 21. prosinca u 20 sati te, naposljetku, Božicni koncert zborova Zaro uz promociju 15. nosaca zvuka SAKUD-a Pula i Glazbenog studija Zaro 23. prosinca u 20 sati.


Podijeli: Facebook Twiter