U prometnoj stradao hrvatski veleposlanik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U teškoj prometnoj nesreci u iranskom gradu Hamadanu smrtno je stradao vozac hrvatskog veleposlanstva, iranski državljanin, dok su hrvatski veleposlanik u Iranu Esad Prohic i još dvojica hrvatskih državljana zbog zadobivenih ozljeda prebaceni u tamošnju bolnicu.

Prema informacijama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, svi ozlijedeni nalaze se izvan životne opasnosti.

Dvojica hrvatskih državljana, koja su uz veleposlanika bila u vozilu, predstavnici su dviju tvrtki, Flammifer iz Ozlja te zagrebacke tvrtke Itema. Pretpostavlja se da im je Prohic pomagao u uspostavljanju gospodarskih kontakata u Iranu te da su se zato zajedno nalazili u gradu nekoliko stotina kilometara udaljenom od Teherana u kojem se nalazi hrvatsko veleposlanstvo.

U tvrtkama ciji su djelatnici stradali nismo uspjeli dobiti nikakve dodatne informacije o razlozima odlaska njihovih predstavnika u Iran. Opravdali su to izostankom direktora koji su jedini nadležni za davanje takvih podataka.

Prema informacijama iz sudskog registra, Flammifer je registriran za niz djelatnosti, medu ostalim za lijevanje celika, obradu i presvlacenje metala, proizvodnju alata, oružja i municije, motornih vozila, prikolica i poluprikolica...

Itema je, pak, registrirana za djelatnost putnickih agencija i touroperatora, gradenje, projektiranje, nadzor nad gradenjem, izvodenje investicijskih radova u inozemstvu, ugostiteljske i turisticke poslove s inozemstvom, zastupanje stranih tvrtki i slicno.


Podijeli: Facebook Twiter