U proljeće počinje gradnja centra HNS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja centra Hrvatske nogometne reprezentacije započet će najvjerojatnije na proljeće, potvrdili su danas na Sveticama predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker i pročelnik ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić.

"Grad Zagreb, kao vlasnik zemljišta, uskoro će potpisati koncesijski ugovor kojim će prostor sportskog rekreativnog centra Svetice prepustiti Hrvatskom nogometnom savezu koji će na njoj izgraditi svoj centar, ali će se voditi računa i o prostorima za atletiku i za dovršenje olimpijskog bazena", rekao je Lovrić.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije krio zadovoljstvo što će sve hrvatske reprezentacije konačno dobiti svoj pravi dom. "HNS ima osigurana financijskog sredstva koja su bila namijenjena za izgradnju centra u Tuhelju. Očekujemo još suglasnost, ali i financijsku potporu UEFA-e i FIFA-e i vjerujem da bi na proljeće mogli na ovom mjestu započeti radovi na izgradnji nekoliko nogometnih terena s prirodnom i umjetnom travom, sa svlačionicama, fitnessom, ambulantom te sa drugim potrebnim sadržajima za sve naše selekcije", kazao je Šuker.

Prije Lovrića i Šukera novinarima se obratio Toni Knežević, vlasnik tvrtke Tenissport d.o.o koja je na tim prostorima postavila teniski balon i kazao kako je Maksimilijan Vrhovec poklonio ovaj prostor svim građanima grada Zagreba koje nitko nije pitao slažu li se da se tu gradi ekskluzivni centar samo za jedan sport. Nekoliko desetaka nezadovoljnika prosvjedovalo je i upadalo u riječ Šukeru tijekom njegovog obraćanja novinarima pa je predsjednik HNS-a prekinuo konferenciju.

Kasnije je manjem broju sportskih novinara izjavio kako bi mu bilo žao da paralelno s uređenjem novog centra HNS-a ne započnu radovi na rekonstrukciji stadiona u Maksimiru. "Bilo bi mi strašno žao kada bismo morali utakmicu Europskog prvenstva 2020. godine protiv Švedske na primjer igrati u Budimpešti zato što nemamo svoj nacionalni stadion. Znam da novaca nema, ali mi odluku o eventualnoj kandidaturi za domaćinstvo moramo donijeti ne 2019., nego u najskorije vrijeme", kazao je Šuker i potvrdio da će naša reprezentacija pred odlazak na SP u Brazil 3. svibnja igrati utakmicu sa Švicarskom te 6. lipnja u brazilskom gradu Salvadoru de Bahia, koji je blizu našeg kampa, protiv suparnika čije se ime još ne zna. Po njegovim riječima naši će reprezentativci u Brazil na svjetsko prvenstvo otputovati 2. ili 3. lipnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter