U projektu ostalo šest zgrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suvlasnici dviju zgrada koje su se kandidirale i ostvarile pravo sudjelovanja u gradskom projektu "Dolcevita" u ponedjeljak su odustali od kandidature te o svojoj odluci pismeno obavijestili upravitelja zgrade Castrum. Radi se o zgradama u Ulici Sergijevaca 27 i Maksimijanovoj 8, a kao razlog odustajanja naveli su nedostatak financijskih sredstava.

Njihovim odustajanjem u projektu "Dolcevita", kojim Grad Pula i Turisticka zajednica zajedno sa suvlasnicima financiraju obnovu procelja i krovišta, ostalo je još šest gradevina ciji su suvlasnici još uvijek zainteresirani za sanaciju, no i oni su zatražili dodatne uvjete prije nego li odluce potpisati predugovore i zapocnu u obnovu. Za gradevinu na Usponu Kaštel 2 još uvijek se ceka ocitovanje suvlasnika žele li sudjelovati u projektu.

- Suvlasnici dviju zgrada odustali su zbog financijske situacije, no ostali su prihvatili projekt uz odredene uvjete. Tijekom ovog tjedna sastat cemo se s nadležnim gradskim odjelom i timom zaduženim za projekt kad cemo znati je li Grad odobrio zahtjeve suvlasnika i kada pocinje obnova, rekao nam je direktor Castruma Drago Glumac, upravitelj svih gradevina u projektu.

Dodao je da ce od Grada svakako zatražiti da izade u susret suvlasnicima buduci da se radi o pozamašnoj svoti za koju se moraju zadužiti. Procelnik nadležnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat još je prošlog tjedna rekao da ce razmotriti uvjete sufinanciranja, odnosno da ce najvjerojatnije povecati svoj iznos subvencija. To je dan kasnije potvrdio i gradonacelnik Boris Miletic, no još ne zna o kolikom je povecanju tocno rijec. To ce biti obznanjeno tijekom ovog tjedna.


Podijeli: Facebook Twiter