U privatnom smještaju veci buking nego lani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka Novasol Hrvatska, koja kao dio istoimene europske turisticke agencije specijalizirane za privatni smještaj u Hrvatskoj osmu godinu za redom nudi usluge kategoriziranog i kvalitetnijeg privatnog smještaja, bilježi porast bukinga i ove godine ocekuje dalji porast prometa, doznaje se iz te tvrtke.

Putem svoje maticne kompanije, danskog Novasol Asa, koja ima sjedište u Kopenhagenu, hrvatska se ponuda privatnog smještaja nalazi u brojnim zemljama Europe, a u cijeloj su grupaciji na trecem mjestu po rezultatima poslovanja, prestigavši tako Italiju, Španjolsku i druge zemlje, istice Diana Gobin zadužene za brigu o korisnicima u tvrtki Novasol Hrvatska.

Sjedište tvrtke/agencije Novasol Hrvatska je u Puli i zapošljavaju 30-ak djelatnika.

Za prošlu godinu kaže da je i za njih, kao i za ukupni privatni smještaj u hrvatskom turizmu, bila izuzetno dobra jer su je završili s ukupno 30 posto više rezervacija nego u 2010. odnosno s više od 500 tisuca nocenja ostvarenih kod iznajmljivaca s kojim imaju ugovor. Oko 70 posto prometa ostvareno je s njemackog tržišta, a ostalo sa tržišta Austrije, Skandinavije, Nizozemske i drugih.

Osim na Jadranu, gdje je vecina objekata s kojim rade, u zadnje vrijeme su ponudu proširili i na Gorski kotar, a cilj su i drugi dijelovi kontinentalne Hrvatske, posebno Zagorje i Slavonija.

Trenutno u Hrvatskoj turistima nude smještaj u 4.500 objekata privatnog smještaja (apartmani, vile, kuce za odmor i slicno), od kojih su najtraženije kuce i vile za odmor s bazenima kojih je u Hrvatskoj oko 800, od cega samo u Istri oko 600.

Problem u svemu je, kako kaže, što u Hrvatskoj još nema ukupno kategoriziranog privatnog smještaja, niti se toj vrsti smještaja poklanja veca pažnja iako je potencijal velik i vec sada taj smještaj cini oko 50 posto ukupnog komercijalnog turistickog smještaja.


Podijeli: Facebook Twiter