U pripremi zracna linija s Tiranom i Prištinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gospodarstvenici Albanije i Istre jucer su u HGK - Županijskoj komori Pula predstavili svoje gospodarske potencijale i dogovarali suradnju mahom u turistickom sektoru. U pripremi je uspostavljanje zracne linije izmedu, Pule s Tiranom i Prištinom. Brodogradilište Tehnomont ponudilo je svoj program malih i ribarskih brodova, a dogovarana je suradnja i u drugim djelatnostima. Kako je rekao Fatos Dega, predsjednik gospodarske komore Albanije, šanse za suradnju dviju zemalja su velike, ali ih treba konkretizirati. Zainteresirani su za strana ulaganja, posebice u male hidroelektrane i druga energetska postrojenja.
Predsjednica Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetic ocekuje da ce razgovori gospodarstvenika biti konkretni. Istarski proizvodaci dobro su se pripremili. S obzirom na planirane avionske veze nadamo se da ce infrastruktura biti zaokružena. Zracna veza bila bi uzlet za poslovne veze, jer potencijali gospodarske suradnje nisu iskorišteni, rekla je ona.
Skupu su se pridružili brojni poduzetnici iz Istre albanske nacionalnosti kao i predstavnici zajednica i vijeca Albanaca, Josef Kajtazi, Lirim Ramadami, Selimi Mulici i Franjo Andrea.
Goste je pozdravio dožupan Valerio Drandic koji je konstatirao da se Hrvatska i Albanija nalaze na pragu Europske unije, a osim toga veže nas Mediteran koji pruža slicne šanse razvoja. Uspješnu poslovnu suradnju poželio je i gradonacelnik Pule Boris Miletic koji je s gostima obišao Arenu.

 


Podijeli: Facebook Twiter