U prevrtanju traktora poginuo Vlado Vagaja

Vlado Vagaja traktorom je vukao posječena stabla
Vlado Vagaja traktorom je vukao posječena stabla

Danas nešto iza 9 sati u šumi Gajani nedaleko od Gradinja u općini Cerovlje u prevrtanju traktora poginuo je Vlado Vagaja (42), autoprijevoznik iz obližnjeg sela Tajnari. Nesreća se dogodila dok je vukao drva iz šume prijatelja Marina Brančele iz Gradinja.

"Vagaja je za traktor zakačio nekoliko stabala i pokušao ih povući, traktor se propeo, ali on je i dalje nastavio vući. Nažalost, u drugom pokušaju traktor se prevrnuo na nesretnog Vladu", kaže vidno potreseni Brančela.

Dodao je da se Vlado nekako izvukao ispod traktora i legao uz njega, ali Brančela je, kaže, odmah vidio da nije dobro. Budući da je nedavno operirao kuk Brančela je slabo pokretan pa mu nije mogao sam pomoći već je dozivao susjede. Kad su oni nakon nekoliko minuta stigli, Vladi više nije bilo pomoći.

- To je sudbina, nije nam bilo suđeno, u nevjerici izgovara Brančela. Jutros kad ga je Vagaja zvao da pođu u šumu odgađao je posao jer je trebao poći na neki rođendan kod sestre u Rijeku. Međutim, Vagaja nije odustajao, požurivao ga je da obave posao dok mu je još vitlo na traktoru. "Nagovarao sam ga da to ostavimo za drugi dan, nedjelja je, ali Vlado nije odustajao", kaže Brančela. "Izvukli smo jednu hrpu stabala, a kad smo pokušali i drugu dogodila se nesreća", dodaje potreseni Brančela.

- Šteta, velika je šteta izgubiti tako dobrog čovjeka, rekao nam je jedan njegov suborac koji se zatekao na mjestu nesreće. "Zajedno smo bili u 9. gardijskoj brigadi za vrijeme Domovinskog rata u Gospiću. Vlado je kao i ja bio dobrovoljac, a demobiliziran je nakon 'Oluje'. Koliko je meni poznato živio je kod brata i nije bio oženjen niti je imao djece. Zamislite samo, u ratu je vozio oklopno medicinsko vozilo. Po njemu su padale granate, tuklo se iz svih streljiva, sve je to preživio i onda ovako pogine", ispričao nam je njegov suborac i žalosno dodao - "Stvarno je bio veliki čovjek, prava ljudina".

Očevid je obavila državna odvjetnica Ivana Egredžija, a tijelo nesretnog Vagaje odvezeno je na obdukciju na Odjel patologije Opće bolnice u Puli. (piše i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter