U Premanturu stiže Portugalac Tiago Fereira, aktualni svjetski prvak u maratonu

S prošlogodišnjeg Kamenjak Rocky Trailsa (D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnjeg Kamenjak Rocky Trailsa (D. ŠTIFANIĆ)

Kamenjak Rocky Trails - Arenaturist outdoor festival bit će ove godine održan 1. i 2. travnja. Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su ovu značajnu manifestaciju u hotelu Park Plaza Belvedere predstavili, u ime organizatora KBBXS Adrenalina, Marko Pustijanac te direktor Turističke zajednice općine Medulin Aldo Dobrovac i Arenaturistov voditelj animacije i sporta Andrea Petrić.

U sklopu manifestacije "Kamenjak Rocky Trails 2017." održat će se, kako je rečeno, dvije biciklističke utrke. Organizator je KBBXS Adrenalina, a manifestaciju podupiru TZO Medulin, JU Kamenjak i Arenaturist. Prva utrka održat će se u subotu, 1. travnja pod nazivom 21. XCO Premantura Kamenjak Rocky Trail. Kako je pojašnjeno XCO Premantura je prva utrka Kupa Hrvatske u disciplini XCO (olimpijski cross country), po 11. put je u kalendaru svjetske biciklističke federacije (UCI), a označena je kategorijom C1 i donosi vrijedne UCI bodove. Start i cilj utrke je u Premanturi. Utrka je kružnog karaktera te se održava na stazi dužine četiri kilometra.

Inače, tijekom tog dana održat će se četiri odvojene utrke za nekoliko kategorija, a najatraktivnija će svakako biti utrka u Elite Men kategoriji sa startom u 14 sati. Ova će utrka biti prenošena uživo putem interneta na www.istralive.com, a istoga dana emitirat će se snimka utrke na Sportskoj TV i TV Novi, rekao je Marko Pustijanac.

Drugog dana manifestacije, u nedjelju 2. travnja, održat će se 4. Kamenjak Rocky Trails maraton. Utrka se nalazi u UCI kalendaru kategorije C3. Start i cilj maratona je u Premanturi, a održava se na području gornjeg i donjeg Kamenjaka te je namijenjena, kako je kazao Pustijanac, vrhunskim natjecateljima ali i rekreativcima. Za sada su svoj nastup potvrdili Tiago Fereira iz Portugala, inače aktualni svjetski prvak u maratonu, Daniele Braidot aktualni XCO prvak Italije, Grčka reprezentacija te ponajbolji hrvatski i natjecatelji susjednih zemalja. Ove se godine očekuje rekordan broj ukupno prijavljenih natjecatelja u svim kategorijama.

Tijekom oba dana manifestacije održat će se sajam bicikala i prateće opreme renomiranih proizvođača i njihovih predstavnika.

Pustijanac je također naglasio kako je uspostavljena i čvršća suradnja s Kronplatzom i biciklističkom utrkom koja se na poznatom skijalištu održava u lipnju dok je Aldo Dobrovac kazao kako medulinska turistička zajednica podržava utrku od njenih početaka i zadovoljni su njenim razvojem tijekom godina, kao i sve većim brojem sudionika, posebice stoga što je to manifestacija koja se održava u predsezoni. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter