U Premanturi se otvara specijalizirani hotel za ronioce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Premanturi se polovicom idućeg mjeseca, tik do kampa Runke, otvara Premantura Resort, prvi specijalizirani pansion-hotel za ronioce u cijeloj Hrvatskoj. Investicija vrijedna dva milijuna eura je pri završetku, sobe su opremljene namještajem, radnici ubrzano dovršavaju posao da bi prvi turisti mogli stići uoči sezonske špice.

Vlasnik i investitor je tvrtka Grota gradnja u vlasništvu Medulinca Danijela Bereša koji napominje da ova moderna dvokatnica s pet soba i 11 apartmana te ukupno 50 ležajeva spada u klasu comfort, što odgovara najvećem broju zvjezdica koji može dobiti klasičan hotel.

Wellness centar i kvantna medicina

Cijeli objekt je klimatiziran, opremljen najjače pokrivenim internetom. U prizemlju objekta u kojem će raditi najmanje šest ljudi nalaze se recepcija i restoran, a u suterenu prostor namijenjen pranju i sušenju ronilačke opreme, te punjenju boca. Ondje će biti i konferencijska sala, wellness centar te dio namijenjen kvantnoj medicini. Gradnja hotela koji se prostire na 1.200 kvadrata počela je prije točno godinu dana, a uz objekt se nalazi i bazen od stotinjak kvadrata u kojem će se razvijati programi vezani uz ronjenje.

Govoreći o samoj ideji specijaliziranog hotela, Bereš napominje da je projekt namjeravao isfinancirati putem europskih fondova.

- Tražili su da objekt bude specijaliziran, razmišljao sam o surfanju i ronjenju, a odluka je pala na drugu opciju. No, projekt ipak nije odobren jer se razvija u Premanturi, a putem europskih fondova financijski se podupire razvoj ruralnih dijelova Istre, objašnjava Bereš koji je, na koncu, podigao kredit u HBOR-u na rok od osam godina uz povoljnu kamatu, a u tom razdoblju namjerava i isplatiti investiciju.

Za ronilački program u hotelu zadužen je Puljanin Arsen Brajković, koji je lani u uvali Polje na Kamenjaku potopio Titov brod Vis upravo radi razvoja ronilačkog turizma. Izgradnjom specijaliziranog hotela priča je zaokružena. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter