U požaru u Srbiji poginulo troje djece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je zahvatio jednu obiteljsku kuću u središnjoj Srbiji u utorak navečer stradalo je troje djece u dobi od dvije do četiri godine, potvrdili su srbijanski vatrogasci i policija.

Požar u obiteljskoj kući u selu Cepanje kod Velike Krsne, u središnjoj Srbiji, bio je u utorak navečer koban za troje malodobne djece kad se zbog vatre srušio krov obiteljske kuće površine 50-ak četvornih metara.

Prema tvrdnjama susjeda koje prenose beogradski mediji, riječ je o obitelji izbjeglica iz Hrvatske, koja je primala socijalnu pomoć, a posredstvomm povjerenstva za izbjeglice trebali su otkupiti kuću u kojoj su stanovali i koja je u požaru potpuno izgorjela.

Kako je medijima potvrdio načelnik odjela za izvanredne situacije srbijanskog MUP-a Predrag Marić, požar je izbio oko 17.30 sati i zahvatio je obiteljsku kuću na kojoj se ubrzo srušio krov.

"Od vatre se urušio krov kuće u kojoj je bilo troje djece u dobi do pet godina, što je vatrogascima potvrdila i majka", rekao je Marić.

Prema tvrdnjama načelnika uprave za izvanredne situacije u Beogradu Rade Miloševića, djeca u dobi od dvije, tri i četiri godine bila su u kući sama i zaključana.

"Roditelji nisu bili kod kuće. Majka je sada ovdje, ali nije u stanju komunicirati", rekao je Milošević, objasnivši da su vatrogasne ekipe stigle za osam minuta, ali nisu bile u mogućnosti pomoći nastradaloj djeci jer je krov bio potpuno urušen.

Okolnosti tragedije još nisu poznate jer je očevid u tijeku i uzrok požara još nije utvrđen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter