U požaru poginuo starac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U selu Pruhari nedaleko od Malog Mluna, danas izmedu 10 i 11 sati, buknuo je požar u kuci obitelji Bajok. Prema rijecima Kata Bajok, u kuci je smrtno stradao njen suprug 88-godišnji Mario Bajok.

Požar je buknuo dok je starica bila u štali nedaleko od kuce. Po povratku zatekla je stravican prizor. Kuca je bila sva u plamenu, a u njoj je ostao zarobljen slabovidan i gotovo nepokretan starac, Mario Bajok. Kata je potražila pomoc u obližnjem Malom Mlunu, oko kilometar i pol udaljenom od Pruhari. Požar je vatrogascima u 11.55 sati prvi dojavio Josip Markežic iz Trkusi koji je vidjeo kako se iznad sela uzdiže gusti crni dim.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Damir Fabijancic izjavio je da su vatrogasci dolaskom na mjesto tragicne nesrece utvrdili da je krovište vec urušeno te nisu imali što spašavati. Dojava je naime stigla prekasno. Na intervenciju je izašlo pet vatrogasnih vozila te vozilo hitne pomoci. U prvom trenutku nije se znalo je li osoba samo ozlijedena ili je smrtno stradala. Požar je lokaliziran u 12.45 sati. Vatrogasci pretražuju požarište kako bi pronašli tijelo nesretnog starca.


Podijeli: Facebook Twiter