U potresu u Afganistanu i Pakistanu desetci ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potres jačine 6,3 stupnja pogodio je u petak navečer masiv Hindukuš pri čemu je ozlijeđeno više desetaka osoba u Afganistanu i Pakistanu, objavile su vlasti u subotu, dva mjeseca nakon razornog potresa u istom području.

Epicentar potresa bio na 203 kilometra dubine na sjeveroistoku Afganistana u pokrajini Badahšan, nedaleko granica s Tadžikistanom i Pakistanom, po Američkom geološkom institutu.

Probuđeni iz sna, brojni stanovnici Kabula požurili su iz svojih domova. Potres se osjetio do glavnog grada Indije New Delhija.

U pakistanskom gradu Pešavaru vlasti su izbrojale 30 ozlijeđenih dok je desetak osoba ozlijeđeno u afganistanskoj pokrajini Nangarhar, po direktoru pokrajinske bolnice Nadžibulahu Kamavalu. Državni Radio Pakistan javio je da je 56 osoba ozlijeđeno u sjeverozapadnoj pokrajini Kiber-Pakhtunkva

U subotu je još bilo vrlo teško doći do informacija o eventualnim žrtvama i šteti u pokrajini Badahšan, vrlo zabačenom planinskom području. U potresu jakosti 7,7 stupnjeva koji je krajem listopada pogodio isto područje poginulo je najmanje 400 osoba. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter