U potresu na zapadu Irana najmanje 250 ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potres magnitude 6,1 stupnjeva pogodio je u ponedjeljak slabo naseljenu pokraniju Ilam na zapadu Irana, pri čemu je ozlijeđeno najmanje 250 ljudi, a uzrokovana je i velika materijalna šteta, objavili su mjesni mediji.

Američki institut za geofiziku (USGS) objavio je da je magnituda potresa, koji se dogodio 36 kilometara jugoistočno od Abdanana, bila 6,3 stupnjeva. Potres se dogodio u 7,02 sati po mjesnom vremenu u blizini grada Mur-Murija, nedaleko od iračke granice, objavila je državna televizija. "Nasreću, za sada nema mrtvih, ali su mnogi ljudi ozlijeđeni i materijalna šteta je velika", rekao je predstavnik mjesnog Crvenog križa. "Broj ozlijeđenih popeo se na 250", rekao je Ahmad Karami, voditelj kriznog stožera u regiji, u kojoj su se od nedjelje osjetila najmanje 44 podrhtavanja tla. Mnogi mještani noć su zbog toga proveli izvan svojih kuća.

U gradu Mur-Muriju oštećene su mnoge kuće i javne zgrade, a velika šteta uzrokovana je i u osam okolnih sela, prenijela je Irna. U Abdananu je ozlijeđeno 40 ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter