U potresu na Filipinima 85 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U potresu koji je u utorak pogodio tri turistička otoka u središnjem dijelu Filipina, u području Cebua, poginulo je najmanje 85 osoba, a među stanovništvom izbila je panika.

Petnaest je osoba poginulo na Cebuu, jedna na otoku Siquijor a 69 na otoku Bohol, gdje se nalazio epicentar potresa jačine 7,1, objavila je nacionalna agencija za prirodne katastrofe. Prethodni podaci govorili su o 57 mrtvih na Boholu.

Plaže s bijelim pijeskom i tirkizna boja mora koji okružuju otoke u tome području privlače brojne turiste. Prema privremenim podacima, nijedan strani turist nije smrtno stradao.

Broj žrtava mogao bi porasti kako napreduje potraga u urušenim zgradama, upozorile su vlasti. Ceste i struja prekinute se u nekoliko zona Bohola, najpogođenijeg otoka.

U utorak je praznik na Filipinima i brojni javni prostori bili su prazni, istaknuli su lokalni dužnosnici.

Epicentar potresa lokaliziran je na oko pet kilometara istočno od Balilihana, na Boholu, na dubini od 20 kilometara, po američkom Geofizičkom institutu. Filipini se nalaze u "vatrenom pojasu Pacifika", na kojem su česti potresi i erupcije. (Hina/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter