U potrazi za F-16 i dva hrvatska broda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ronioci talijanske obalne straže koji tragaju za nestalim američkim borbenim zrakoplovom F-16 i njegovim pilotom usredotočili su potragu na vode gdje je ribarski brod uočio dijelove olupine za koje se vjeruje da pripadaju tom zrakoplovu, objavila je u utorak obalna straža.

Dijelovi oplate pronađeni su u noći s ponedjeljka na utorak na površini sjevernog Jadrana, rekao je admiral Francesco Saverio Ferrara ne precizirajući mjesto na kojem su pronađeni.

Američke zračne snage priopćile su kako vjeruju da pronađeni ostaci pripadaju nestalom zrakoplovu. U potrazi za olupinom američkog lovca i njegovim pilotom sudjeluju i brodovi hrvatskog Brodospaa Moon i Sun, a portaga još nije  urodila plodom. 

Američki borbeni zrakoplov iz baze u Avianu bio je na vježbi zajedno s još tri letjelice, a nestao je s radara nedugo nakon što je pilot oko 20 sati javio kontroli leta da ima problema.

U posljednjem javljanju kontrolnom tornju vojne baze pilot aviona je poručio da ima problema saupravljanjem.

Nestanak vojnog zrakoplova potvrdio je i američki Pentagon.

Kao što je poznato američka vojna baza u Avianu jedna je od najvećih u Europi, upravo su iz te baze polijetali američki avioni koji su bili uključeni u vojne operacije u Bosni i Srbiji. (Hina, E. VELAN, NL)


Podijeli: Facebook Twiter