U Potočarima kod Srebrenice pronađena nova grobnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Forenzičari Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine u četvrtak su pronašli grobnicu unutar kruga nekadašnje baze UNPROFOR-a u Srebrenici gdje su ekshumirali posmrtne ostatke pet osoba, uključujući i kostur jedne bebe, potvrđeno je iz sjedišta ovog instituta u Sarajevu.

Kako su prenijeli lokalni mediji, pretraga terena u Potočarima gdje se nalazi i memorijalni centar posvećen žrtvama genocida počinjenog nad Bošnjacima 1995. godine provedena je po nalogu Tužiteljstva BiH, a na temelju informacija što su ih ranije dali nizozemski pripadnici mirovnih snaga UN koji su bili stacionirani u Srebrenici.

Prema navodima lokalnih medija u BiH, jedan bivši nizozemski pripadnik UNPROFOR-a je prije dva mjeseca posvjedočio kako su u toj grobnici pokopani jedna starija žena, petnaestogodišnja djevojka, tek rođena beba i još dvije osobe.

Prema prvim podacima do kojih su došli istražitelji, sve pokopane osobe umrle su u srpnju 1995. godine no naknadnom će se analizom morati potvrditi je li riječ o prirodnoj smrti ili su te osobe ubijene. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter