U potjeri na moru uhićena 2 Hrvata i 2 Talijana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pravoj potjeri što se odigrala tijekom noći milju od obale talijanskog grada Ostia uhićena je četveročlana banda kradljivaca - dvojica Talijana i dvojica Hrvata. 

Kako je priopćeno, patrolni brod "Chionna" iz zapovjedništva karabinjera u Rimu u redovnoj noćnoj ophodnji primjetio je sumnjivo plovilo. Radilo se o 27-metarskoj luksuznoj jahti koja se udaljavala prema otvorenom moru. No, sumnjivo je bilo što je plovila bez upaljenih obaveznih svjetala za navigaciju. 

Čim su ju uočili karabinjeri su posadi signalizirali da se zaustavi. Međutim, jahta je u idućem trenutku ubrzala i nastavila plovidbu. U potjeri što je uslijedila, prema informacijama što smo ih dobili iz zapovjedništva rimskih karabinjera, bilo je i opasnih manevara. 

Moćno plovilo na kraju je ipak sustignuto. Karabinjeri su uspjeli potpuno se približiti jurećoj jahti i prebaciti se na nju, baš u trenutku kada se njezina posada spremala nastaviti bijeg pomoćnim čamcem. Sva četvorica muškaraca koji su se nalazili na jahti na kraju su uhićeni. Radilo se o dvojici Talijana i dvojici Hrvata. Talijani, 48-godišnjak i 34-godišnjak, već su od ranije poznati tamošnjoj policiji, te imaju podeblje kriminalne dosijee. Hrvati, a riječ je o 49-godišnjem skiperu i 24-godišnjem mladiću, prema pisanju talijanskih medija, studentu, nisu se do sada griješili o zakon. 

Nakon što je plovilo dopraćeno u luku nastavljena je istraga. Tijekom nje je za sada utvrđeno da je jahta, čija je vrijednost procjenjena na četiri milijuna eura, nekoliko sati ranije te noći ukradena upravo u Ostii. Plovilo je u vlasništvu leasing kuće iz Toskane.  (A. RAIĆ-KNEŽEVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter