U posjet Humu s kovanicama u džepu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanji grad na svijetu vec bi ovoga Uskrsa mogao dobiti parkiralište pod režimom naplate. Hum bi time postao prvi gradic na sjeveru Istre u kojem se naplacuje parking.

Potaknuti inicijativama pojedinih udruga da se na atraktivnijim turistickim lokacijama eventualno zapocne s naplatom parkiranja te da se dobivena sredstva ulože u održavanje cistoce javnih površina, zaštitu kulturne baštine i turisticku promidžbu, buzetski vijecnici su dopunili odluku o komunalnim djelatnostima.

Utvrdena je nova djelatnost upravljanja, naplate i održavanja javnih i gradskih parkirališta. Za sada je planirano uvodenje sezonske naplate samo na parkiralištu u Humu.

Ostvarena dobit po podmirenju troškova organizacije naplate, rekla je procelnica resornog gradskog odjela Anica Milkovic Grbac, planira se namjenski utrošiti na održavanje parkirališta i drugih javnih površina naselja Hum te za sanaciju i obnovu humske graditeljske baštine.

Izmjenom komunalne odluke stvorena je pravna pretpostavka za upravljanje i naplatu javnih parkirališta i na drugim dijelovima buzetskog podrucja putem gradske komunalne firme Park ili iznimno koncesije, iako zasad Grad Buzet ne planira uvodenje naplate parkirališta na drugim lokacijama.

- Konacno cemo moci reci da nam turisti donose i odredeni prihod koji ce se investirati u Hum, istaknuo je buzetski gradonacelnik Valter Flego. (G. C. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter